Felipe Drugovich snelste in Formule E Rookie Test

Formule 2-kampioen Felipe Drugovich zette de snelste tijd neer tijdens de Formule E Rookie Test in Berlijn, op slechts twee tienden van een seconde van de beste tijd die Maximilian Günther tijdens de E-Prix van Berlijn in dezelfde auto had neergezet.

23 debutanten in de Formule E – niemand met enige ervaring in de serie – kregen de kans om de GEN3 aan de tand te voelen op het circuit van Berlijn Tempelhof.

De Braziliaan Drugovich zette tegen het einde van de tweede sessie van de dag de referentietijd van 1.05,509 neer, slechts 0,208 langzamer dan de snelste tijd uit het raceweekend.

De rookies hoefden geen rekening te houden met energiemanagement, waardoor ze hun rijcapaciteiten en nieuwe racecraft tot het uiterste konden drijven.

Luca Ghiotto, Nissan Formula E Team

Huidig DTM-kampioen en sportwagencoureur Sheldon van der Linde pakte de toppositie in de ochtendrit. Luca Ghiotto (Nissan Formula E Team) eindigde als tweede, op slechts 0,073 seconden achterstand. Mahindra Racing Test and Reserve-coureur Jehan Daruvala was de derde snelste en voormalig Formule 1-coureur Daniil Kvyat vierde.

De middag bleek sneller dan de ochtend, met Felipe Drugovich, Nissans Victor Martins en Luca Ghiotto en Zane Maloney (Avalanche Andretti Formula E Team) die allemaal onder de tijd van Van der Linde uit de openingssessie gingen.

Van der Linde kon zijn eerdere tempo niet evenaren en beëindigde zijn tweede sessie vroegtijdig na beschadiging van zijn voorvleugel.

Regerend FIA Formule 3-kampioen Victor Martins had in de tweede sessie een tiende van een seconde achterstand op Drugovich, met F2-coureur Zane Maloney als derde aan het eind van de dag.

Voormalig F2-coureur Ghiotto voegde de vierde tijd in de middag toe aan de tweede snelste tijd die hij in de ochtend had neergezet, terwijl Scuderia Ferrari-reservecoureur Robert Schwarzman en Mahindra Racing-reserve Jehan Daruvala de top zes completeerden.

De tweede helft van Seizoen 9 begint op zaterdag 6 mei met Ronde 9 in de spirituele thuisbasis van de autosport – de straten van Monaco.

  • © Foto’s: Formula E press

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws