Spa-Francorchamps kiest Alpine voor zijn circuitdopen

Het Circuit van Spa-Francorchamps en Alpine hebben een akkoord ondertekend voor de levering van vijf Alpines A110, die de komende vier jaar ongeveer duizend circuitdopen per jaar zullen verzorgen. Het akkoord betekent bovendien een weerzien tussen twee belangrijke namen uit de motorsport, want Spa-Francorchamps en Renault Group werkten in het verleden al samen.

Amaury Bertholomé, CEO van het Circuit van Spa-Francorchamps: “Het gaat om een sterke en symbolische samenwerking tussen het Circuit van Spa-Francorchamps en Alpine. Alpine is immers een mythisch merk, dat (opnieuw) echte racewagens bouwt, die worden ingezet in de Formule 1, en dat ook een hypercar ontwikkelt om mee te strijden in het FIA WEC-kampioenschap van 2024. Bovendien hebben we in het verleden al met plezier samengewerkt met Renault Group toen onze circuitdopen op schitterende wijze werden verzorgd met Mégane RS.”

Uitzonderlijk prestatieniveau

Circuitdopen zijn erg geliefd bij een breed publiek, want ze vormen een unieke gelegenheid om het circuit van binnenuit te ontdekken als passagier van een racewagen die op deskundige wijze wordt gemend door een professionele piloot. Amaury Bertholomé: “De keuze voor Alpine werd gemaakt na een selectieproces, waarbij de A110 een uitzonderlijk prestatieniveau en een ongeëvenaarde wendbaarheid liet optekenen op dit bijzonder veeleisende circuit. Dat is cruciaal voor onze circuitdopen. We moesten natuurlijk echte sportwagens vinden, die enerzijds ultraperformant zijn, maar anderzijds ook de betrouwbaarheid en veiligheid op lange termijn garanderen. Met de Alpine A110 hebben onze ‘huispiloten’ een uitgelezen werkinstrument gevonden, met een sportwagen die passagiers vreugde en emotie bezorgt.”

Toegevoegde waarde

Ook Martin Domise, algemeen directeur van Renault België Luxemburg en baas van Alpine, onderstreept dit waardevolle partnerschap: “We zijn bijzonder trots op deze samenwerking met het Circuit van Spa-Francorchamps. Het is een mooi uitstalraam voor ons merk om door zo’n mythisch circuit te worden gekozen. Dat bewijst eens te meer alle intrinsieke sportieve kwaliteiten van onze A110. We wilden deze opportuniteit onder geen beding missen want ons merk doet liefhebbers meer dan ooit dromen. Zij kunnen alleen maar vaststellen dat Alpine nog niets van zijn magie heeft verloren, integendeel.”

De vijf Alpines A110 (drie blauwe en twee grijze) zullen vier jaar lang worden ingezet. Tijdens die periode zullen de wagens meer dan 4.000 dopen (duizend per jaar), of minstens 8.000 rondjes op het circuit en 56.000 km puur plezier verzekeren.

Alpine A110, het origineel

Van de vier versies in het Alpine A110-gamma koos het circuit van Spa-Francorchamps de A110, de toegangspoort tot het Alpine-universum.

De A110 werpt zich op als een kampioen inzake wendbaarheid en dynamiek dankzij een optimale gewichtsverdeling (44% vooraan en 56% achteraan, centraal achterin geplaatste motor) en een laag gewicht (1.102 kilogram leeg). Met zijn ‘Alpine’-chassis en sportzetels is de A110 een bron van puur rijplezier door in alle omstandigheden een doeltreffend en communicatief rijgedrag aan de dag te leggen.

(foto’s met dank aan Alpine Media Belux)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws