De Peugeot 9X8 voor de eerste keer op Spa-Francorchamps

Overmorgen wordt met de eerste twee vrije trainingen het startschot gegeven van de TotalEnergies 6 Uren van Spa-Francorchamps, de derde manche van het FIA World Endurance Championship (FIA WEC). Het Belgische circuit, ons allen goed gekend, is een van de meest uitdagende circuits ter wereld, bekend om zijn snelle stukken, snelle bochten en de beroemde Raidillon, maar ook omwille van de wispelturige weersomstandigheden.

Voor alles een eerste keer

Voor Team PEUGEOT TotalEnergies wordt het donderdag dan ook de eerste keer dat de Peugeot 9X8 op het circuit van Spa-Francorchamps rijdt. “De vrije trainingen donderdag zullen inderdaad onze eerste keer zijn en we hebben er bijgevolg nog nooit getest. We zullen moeten anticiperen en trachten om snel de meest optimale settings te bepalen die nodig zijn voor het circuit waar dat van Spa-Francorchamps voor gekend is. Maar het is een fantastisch circuit en we zijn allemaal zeer gemotiveerd om er met onze PEUGEOT 9X8 te racen,” aldus Olivier Jansonnie, technisch directeur van Peugeot Sport.

Peugeot Sport kan dan wel weer rekenen op de steun van reserverijder Stoffel Vandoorne die aanwezig zal zijn om zijn kennis en ervaring van zijn thuiscircuit aan het team door te geven.

(foto met dank aan Stellantis Communications)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws