Met maar liefst 32 wagens waarvan 15 PRO-rijders

Het autosportseizoen 2023 staat ook in de Benelux voor de deur en liefhebbers van hoogstaande en competitieve merkencups kunnen dit jaar hun hart weer ophalen. Voor het elfde seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux staan er niet minder dan 32 wagens op de startgrid voor de eerste afspraak van het seizoen, waaronder vijftien deelnemers in de PRO-klasse, de deelnemers die voor de algemene titel gaan. Wie wordt de opvolger van Harry King, de Brit die in 2022 de Benelux-kroon op zak stak, daar gaat het om.

“Niet minder dan 32 wagens, waarvan bijna de helft in de handen van rijders in de PRO-klasse, ik denk dat we voor een zeer mooi seizoen staan, met een intense strijd op alle vlakken”, blikt Series Manager Olivier Aerts op de start van het seizoen in Spa-Francorchamps vooruit. “Het voorbije, tiende seizoen, toonde al dat de Porsche Carrera Cup Benelux een zeer aantrekkelijke competitie is, niet alleen voor de PRO-rijders uit de Benelux, maar met een uitstraling die de landsgrenzen overstijgt. Die tendens wordt bevestigd, met teams en rijders uit Nederland en België, maar ook uit Engeland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Israël. Het zijn stuk voor stuk jonge talenten die de strijd om de titel alleen maar mooier zullen maken. Ik wil hierbij ook mijn dank uitdrukken aan de teams die onze competitie kiezen als platform en alle partners die bij dit sterk sportief en menselijk verhaal betrokken zijn.”

De competitie gaat dus over de opvolging van Harry King en daarvoor komen vijftien deelnemers in aanmerking, al is een verrassing uit PRO-AM nooit uitgesloten. Dertien teams stomen zich klaar voor de eerste meeting van het seizoen, komende donderdag, vrijdag en zaterdag 27, 28 en 29 april op Spa-Francorchamps en dat in het kader van de Belgische manche van het FIA WEC, waaraan ook de nieuwe Porsche 963 Hypercar deelneemt.

Afspraak dit weekend in de Belgische Ardennen voor de eerste afspraak van de Porsche Carrera Cup Benelux, met twee races van 30 minuten plus één ronden.

De eerste race start vandaag om 14u35. Race 2 start morgen zaterdag om 10u45 als voorprogramma van de 6 Hours Fia WEC. Beide races zijn zoals steeds te volgen via Youtube, de facebookpagina of de website van de Porsche Carrera Cup Benelux!

(foto’s met dank aan Porsche Carrera Cup Benelux)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws