Cedric De Cecco gaat als koploper richting dag 2 in Rallye de Wallonie

Aan het einde van de eerste dag in Rallye de Wallonie is het Cedric De Cecco die als leider de nacht ingaat. Met een handvol seconden voorsprong op Maxime Potty weet de Cecco wat er morgen te verwachten staat. Cédric Cherain moet voorlopig tevreden zijn met een derde plaats. Hij moet zo’n zes seconden zien goed te maken op De Cecco. Met morgen nog acht klassementsproeven op hun bord zal de spanning er zeker inblijven!

De dag werd afgesloten met twee show klassementsproeven op de Citadelle van Namen. Zowel die drie kemphanen vooraan als de tenoren achteraan vechten voor een plaats zo dicht mogelijk bij het podium. Ook het duel tussen Niels Reynvoet en Sébastien Bedoret is eentje om niet ontzien. Slechts 2,4 seconden is het verschil tussen de twee. Voorlopig trekt Reynvoet aan het langste eind.

Niels Reynvoet – Rallye de Wallonie 2023

John Wartique parkeert zijn Citroën C3 Rally2 op een voorlopige zesde plaats met een verschil van meer dan een minuut met de top vijf. Verder zien we nog Thibaud Mazuin (Škoda Fabia Rally2 evo), Christophe Verstean (Citroën C3 Rally2), Romain Delhez (Porsche 991 GT3) en Junior Planckaert (Škoda Fabia Rally2 evo) in de voorlopige top 10 klassement staan.

Christophe Verstean – Rallye de Wallonie 2023

Bij de Juniors is het enkel Corentin Fiasse die als enige Junior het klassement leidt in de Peugeot 208 Rally4. Olivier Saucez blijft voorlopig leider bij de Historics. Tegenstander Emile Tollet volgt met de Porsche 911 SC op meer dan drie minuten. In de 2WD Trophy heeft Laurent Vanton de leiding stevig in handen met de Renault Clio R3. Stevige concurrentie is er voor Vanton op dit moment niet, want de concurrenten volgen op meer dan zes minuten.

Olivier Collard blijft tot nader order leider in de Master Cup. Jimmy D’Hondt brengt de Ford Fiesta R5 op een voorlopige tweede plaats. Hij moet een kleine twee minuten zien goed te maken op de Porsche van Collard. Ook in de Lady Cup lijkt de spanning voorlopig nog ver te zoeken. Bastien Rouard leidt daar voorlopig de dans met de Hyundai i20 N Rally2.

Bastien Rouard – Rallye de Wallonie 2023

Morgen staan er twee rondes van telkens vier klassementsproeven op het programma. Starten doen we in Fernelmont om 10u19. De winnaar van de 40ste editie kennen we omstreeks 15u.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws