De Cecco neem het voortouw in Wallonie

Na de eerste klassementsproeven in de Rallye de Wallonie zien we de naam Cédric De Cecco voorlopig op een eerste plaats staan. Al is het verschil tussen de achtervolger, Maxime Potty miniem. Slechts 4,8 seconden scheelt het tussen de beide tenoren. Cédric Cherain, staat voorlopig derde met amper 5,2 seconden achterstand op de leider De Cecco.

Niels Reynvoet volgt op een vierde plaats, net voor de Volkswagen Polo GTI R5 van Sébastien Bedoret. Bastien Rouard, Tobias Brüls, Christophe Verstean, Romain Delhez en Thibaud Mazuin sluiten voorlopig aan bij de top 10.

Maxime Potty – Rallye de Wallonie 2023

Bij de Historics leidt Olivier Saucez de dans met de Peugeot 205 GTI. Dirk Deveux moet tevreden zijn met een voorlopige tweede plaats, met een gaat van meer dan een minuut op de leider. Fraser Anderson neemt de leiding bij de Juniors. Maxime Decock volgt op zo’n 16,2 seconden.

Dirk Deveux – Rallye de Wallonie 2023

Bij de Masters zien we de Porsche van Ollivier Collard bovenaan verschijnen. Maar Collard voelt de hete adem van Jimmy D’hondt in zijn nek. Met een verschil van slechts een halve seconde is alles nog mogelijk. in de 2WD Trophy staat Laurent Vanton met amper 1,6 seconden voor de Renault Clio RS van Bruno De Wilde. Bastien Rouard neemt dan de Lady Cup voorlopig voor zijn rekening.

Fraser Anderson – Rallye de Wallonie 2023

Deze namiddag worden nog twee ronden gereden, in totaal zo’n zeven klassementsproeven. Daarna worden alle ogen gericht op de welgekende Super Show aan de Citadelle, waar de teams tweemaal over het parcours zullen gaan.

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws