WEC Spa: Toyota haalt het nipt van Ferrari voor pole

Toyota heeft de pole positie gepakt voor de FIA WEC 6 Hours of Spa Francorchamps. Nochtans was het Antonio Giovinazzi die de nr. 51 Ferrari aanvankelijk naar de snelste tijd stuurde. Achteraf werd die tijd echter afgepakt wegens het overschrijden van “track limits”.

Zo was de 2:00.812 die Kamui Kobayashi met de nr. 7 Toyota op de tabellen reed goed voor de pole. De Japanner was nipt, 0.024 seconden, sneller dan Miguel Molina in de nr. 50 Ferrari. Giovinazzi’s eerdere tijd was nog goed voor P3 op de startgrid morgen, voor beide Cadillacs. Earl Bamber stuurde de Amerikaanse bolide met het nr. 2 naar de vierde tijd en bleef daarmee teamgenoot Sebastien Bourdais in de nr. 3 zusterauto voor.

De eerste Porsche staat morgen zesde op de startgrid – ten verdienste van Kevin Estre in de nr. 6 Fabrieks 963 – waarop ook onze landgenoot Laurens Vanthoor rijdt. Ook P7 is voor Porsche, het gouden nr. 38 exemplaar van Hertz Team Jota.

Olivier Pla stuurde de Glickenhaus 007 naar de achtste tijd en bleef knap een reeks auto’s van de grote constructeurs voor.  

Peugeot had het moeilijk tijdens de kwalificaties en kwam niet verder dan een negende tijd voor Jean-Eric Vergne in de nr. 93.

Voor Toyota was het een sessie met twee gezichten, want naast P1 voor nr. 7 was de laatste plek voor de nr. 8. Brendon Hartley crashte in  z’n outlap bovenop de Raidillon, voor hij zelfs een tijd kon neerzetten.

In LMP2 was de pole voor de nr.23 van United Autosports, terwijl in GTE Am de nr. 25 Aston Martin overtuigend de snelste tijd realiseerde. De Iron Dames Porsche – van onder meer Sarah Bovy – was tweede snelste.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws