Potty met winst aan de haal na opgave Cherain

Het bleef tot op de laatste kilometer spannend in de Rallye de Wallonie. Uiteindelijk was het Maxime Potty die aan het langste eind trok. Cédric Cherain moest uiteindelijk de handdoek in de ring gooien na een sortie. Sébastien Bedoret eindigde uiteindelijk tweede, nadat Niels Reynvoet mechanische problemen kreeg op de laatste klassementsproef. Reynvoet kan wel de derde podiumplaats op zijn naam zetten.

Podium Rallye de Wallonie 2023

John Wartique brengt de Citroën C3 Rally2 op een verdiende vierde plaats, net voor de Porsche 991 GT3 van Romain Delhez, die de vijfde plaats moet afstaan met maar slechts een halve seconde verschil. Christophe Verstaen zien we op een zesde plaats staan. De top tien wordt aangevuld door Emile Breittmayer (Škoda Fabia Rally2 evo), Tobias Brüls (Citroën C3 Rally2), Olivier Collard (Porsche 997 GT3) en Jimmy D’Hondt (Ford Fiesta R5).

John Wartique – Rallye de Wallonie 2023

In de Master Cup was de winst voor Oliver Collard, net voor de Ford van Jimmy D’Hondt. De Porsche 911 SC van Emile Tollet werd knap derde. Geen Juniors aan de eindmeet maar wel in de Master cup zien we Bastien Rouard als eerste eindigen met de Hyundai i20 N Rally2. Bruno Mathieu (Citroën DS3 R3T Max) en Antione Poch (Renault Clio RS) vullen het podium aan bij de Masters.

Laurent Vanton kon in de 2WD Trophy regeren van begin tot eind. Steve Poot (Peugeot 208 R2) en Pascal Renard – Praille (Peugeot 306 S16) vullen het podium aan op meer dan zes minuten. Bij de Historics kon Olivier Saucez zijn voorsprong waarmaken en de winst opstrijken. Emile Tollet (Porsche 911 SC) en Dirk Vermeersch (Fiat 124 Abarth Spider) mochten mee het podium betreden.

Bruno De Wilde – Rallye de Wallonie 2023

Margot Ureel
Margot Ureel
Margot Ureel is de jongste en enige vrouwelijke medewerker van RallyandRaces. Autosport ligt haar nauw aan het hart, ze is dan ook steevast te vinden op tal van rally’s. Door haar ervaring op de rallyradio verwoordt ze de nieuwsitems met de nodige zorg en kwaliteit.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws