Monteberg werd aanzien als test door Jonas Dewilde

Afgelopen weekend stonden Jonas Dewilde en Jeffrey Vandenbussche aan de start van de Rally van de Monteberg, een wedstrijd die oorspronkelijk niet op het programma stond van de piloot uit Staden.

“Nee, inderdaad bij aanvang van het seizoen hadden we niet gedacht om hier aan de start te staan, maar na de TAC Rally was het duidelijk dat we nog wat werk hadden om de Renault Clio verder af te stellen,” aldus Jonas Dewilde.

Samen met het team van Orfys werden tijdens de rally enkele set-ups uitgeprobeerd, de tijden waren dan ook van ondergeschikt belang. “We eindigden als eerste in onze klasse en dat gaf ons natuurlijk wel voldoening,” vult copiloot Jeffrey aan.

“Maar hoe onze progressie echt is zullen we pas weten na de Sezoensrally,” gaat Jonas veder. “Deze rally, deels op onverhard, is één van mijn favoriete wedstrijden en vorig jaar konden we het Junior klassement winnen… Er is dit jaar een heel sterk deelnemersveld in Rally 4, maar na de Monteberg zitten we in het goede ritme en hebben we steeds meer vertrouwen in de Renault Clio Rally 4.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws