De grote terugkeer van het WRX naar Mettet

De komst van het FIA World Rallycross Kampioenschap (WRX) wordt een van de grote evenementen van het jaar op het Circuit Jules Tacheny in Mettet. Het Naams circuit is na een afwezigheid van vijf jaar terug op de kalender en zal gastheer zijn voor de zesde ronde van het seizoen 2023. Het belooft een groot feest te worden, want het vindt plaats midden in de zomer, op 4, 5 en 6 augustus. Enkele van de beste coureurs uit de geschiedenis zullen er zijn, zoals o.a. Sebastien Loeb, winnaar van de laatste race hier in 2018. Hij maakt zijn terugkeer in het kampioenschap in de hoofdklasse, World RX1e.

De WRX is een van de meest intense autosportevenementen. Enkele van zijn mooiste pagina’s zijn geschreven in Mettet, waar asfalt- en onverharde secties de ideale omstandigheden bieden voor een verbluffend spektakel. Het kampioenschap richt zich op de toekomst door de World RX1e klasse te beperken tot voertuigen die 100% elektrisch zijn en indrukwekkende prestaties leveren. Dit geldt ook voor de RX2e wereldkampioenschappen, die eveneens aanwezig zullen zijn in Mettet. Het Europese RX1 kampioenschap blijft echter gebruikmaken van verbrandingsmotoren, net als de Belgische crosscar Junior en Senior kampioenschappen, die ook deel zullen uitmaken van het feest. Het Circuit van Mettet, dat gewend is om prestigieuze en internationale races te organiseren, is klaar om de toeschouwers een onvergetelijk weekend te bieden.

Tickets voor het evenement zijn reeds beschikbaar op Ticketmaster en in alle Night & Day-verkooppunten. Het is zowel mogelijk om weekend- als dagtickets te kopen, tegen prijzen die variëren naargelang de leeftijd. De toegang is gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar, behalve voor VIP- en Grandstand-tickets. Voor de toegang tot de tribunes zijn specifieke Grandstand-tickets vereist. Tijdens de hele duur van het evenement is er een camping beschikbaar voor toeschouwers. Tot slot wordt er ook een After Race Festival georganiseerd, een feestelijke avond met concerten en DJ-sets.

Klik hier voor ons album van de ‘2018 World RX of Belgium’.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws