Tweede plaats in klasse voor Ruben Wostyn en Steven Ramboer

De rally van de Monteberg was de eerste wedstrijd van 2023 voor Ruben Wostyn. “De auto werd deze winter verlost van enkele zaken die al een tijdje minder liepen en daardoor werd er getest op donderdagnamiddag” aldus co-piloot Steven Ramboer. “De test viel heel goed mee en vol vertrouwen werd er uitgekeken naar de wedstrijd. Het was van de Omloop ’22 geleden dat Ruben nog met de wagen reed en uiteraard is het dan even wat aftasten. Het weer hielp ook niet mee want her en der was het nog een beetje nat op de eerste proef maar we kwamen aan de meet zonder noemenswaardige warme momenten. Ook de Monteberg verliep goed. Busseboom werd voor ons geannuleerd in de eerste ronde.

In de tweede boucle konden we de tijden gevoelig verbeteren en in ronde 3 deden we het nog een stukje beter. In de laatste ronde was er terug een buitje geweest op Dikkebus en moesten we goed opletten maar vooral de laatste kilometers van de Monteberg bleken nog heel verraderlijk nat te liggen. Ruben reed dan ook behouden en feilloos naar de eindmeet. We werden 9de in divisie 1-2 en tweede in de klasse na de ongenaakbare Stefaan Tjoens. Het hoogst haalbare dus en zodus waren we heel tevreden na deze mini-Ieper. De volgende wedstrijd voor de Subaru en Ruben zal trouwens de Ypres rally zijn. Tot over een goeie maand dus.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws