Belgium Racing herbrond naar seizoensopener

Belgium Racing herschikte zijn troepen tijdens de winterstop en staat aan de vooravond van de eerste belangrijke afspraak van het autosportseizoen 2023. In het kader van het New Race Festival op Circuit Zolder betwist de Limburgse Porsche-specialist namelijk de seizoensopener van het Belcar Endurance Championship, het Belgisch kampioenschap uithouding op circuit, waarvan ook de Porsche Endurance Trophy Benelux deel uitmaakt.

“De sportieve resultaten van Belgium Racing lagen vorig jaar niet in de lijn der verwachtingen en we merkten dat ook de sfeer in het team daaronder te lijden had”, verduidelijkt teamchef Jan Gabriëls. “Tijdens de winterperiode hebben we daarom doelbewust gekozen om enkel het Belcar Endurance Championship te betwisten, maar met als drijfveer in de toekomst verder te kunnen groeien. We hebben als het ware de resetknop ingedrukt en zijn teruggeplooid op de ingrediënten die ons in het verleden richting zeges en titels hebben geleid.”

“Bij een organisatie in beweging liggen er steevast kansen voor zij die ambitie tonen en ik ben dan ook enorm blij dat een aantal personen op het voorplan is getreden met de wil om mee te bouwen aan Belgium Racing”, stelt teameigenaar Patric Derdaele. “Belgium Racing mag dit jaar 25 kaarsjes uitblazen en we zijn allemaal vastberaden om de volgende decennia de successen uit onze eerste kwarteeuw minstens te evenaren. We hebben grote wijzigingen doorgevoerd in onze aanpak en structuur, maar we hebben tegelijkertijd ook rust gebracht. Dat alles zonder te moeten inboeten op kwaliteit en met een duidelijke focus op de toekomst. Het hoofddoel bij deze eerste wedstrijd is om homogeniteit in het team te brengen en automatismen te kweken. Alle monteurs, ingenieurs en rijders moeten op elkaar ingespeeld geraken en dan ben ik ervan overtuigd dat de puzzelstukjes op hun plaats gaan vallen.”

“Er verandert inderdaad heel wat dit seizoen, maar we kunnen ook bogen op continuïteit”, vervolgt Gabriëls. “Zo tekenen al onze partners wederom present, racen we opnieuw met Porsche, blijven we trouw aan het Belcar Endurance Championship en de 24 Hours of Zolder en werken we met rijders die vertrouwd zijn met ons team alsook een nieuwe naam. Op de Porsche 911 GT3 Cup type 992 #98 zien we zoals eerder aangekondigd Koen Wauters en Jos Menten plaatsnemen, terwijl Dylan Derdaele en Michael Cool voor het tweede opeenvolgende jaar de handen in elkaar slaan op de Porsche met startnummer 99. Twee uitermate homogene bezettingen dus, die een flink pak ervaring meebrengen. Het doel dit weekend is die ervaring maximaal te benutten en het team laten groeien. De eerste stap richting zeges en titels, is het podium en dat is waar we zondag op mikken.”

Na een vrije training op zaterdagochtend, staat om klokslag 14u een 45 minuten durende kwalificatie geprogrammeerd. Die bepaalt de startgrid voor de wedstrijd over 180 minuten die op zondag om 12u45 op gang gevlagd wordt.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws