RedAnt Racing start sterk in het Belcar Endurance Championship

RedAnt Racing heeft op Circuit Zolder met verve zijn derde raceweekend op rij afgewerkt. In Limburg stond de start van het nationale uithoudingskampioenschap ‘Belcar’ op het programma en RedAnt Racing deed het er met twee Porsche 992 GT3 Cup, één exemplaar voor Michiel Haverans en Philippe Wils en een tweede identieke bolide voor de familie Van Rompuy en Steve Vanbellingen. De resultaten waren goed en het team maakt zich nu voor een tweede drukke periode van het seizoen op.

Het Belcar Endurance Championship heeft de wind in de zeilen, met niet minder dan 34 wagens aan de start van de openingsrace van het seizoen, tien meer dan het voorbije seizoen. RedAnt Racing, één van de sterke Belgische teams in de GT-racerij, was uiteraard ook aanwezig bij de start van het nationale uithoudingsseizoen, een start die er een was met een race van drie uur.

“We kwamen naar Zolder met een dubbelprogramma”, legt teameigenaar Bert Redant uit. “Philippe en Michiel werken het hele seizoen af en zij hebben duidelijke ambities. Steve Vanbellingen, Tom en Dirk Van Rompuy kwamen hier dan weer de 24 Hours of Zolder voorbereiden, een wedstrijd die zij met rood in hun agenda hebben aangestipt.”

De beide teams reden een foutloze race, met een strategie van RedAnt Racing die klopte als een bus, wat resulteerde in een top 5 algemeen voor het duo Haverans-Wils en een derde plaats in de Porsche Endurance Trophy Benelux, terwijl vader en zoon Van Rompuy, samen met Steve Vanbellingen als achtste algemeen over de meet kwamen.

“Michiel nam de start van de race en werkte een prima eerste stint af, met zeer constante rondetijden”, doet Philippe Wils het verhaal van de race van de Porsche met startnummer #78. “Ik kon dan het werk verderzetten, met een auto die echt prima reed en van op onze achtste startplek maakten we plaats na plaats goed. In het laatste deel van de race kon ik de auto dan als vijfde over de meet rijden en bovenal scoorden we een derde plaats in de onderlinge competitie voor de Porsche 992 GT3 Cup. Ons eerste podium in onze eerste race samen, beter kan eigenlijk niet.”

Het duo Haverans-Wils bereidt zich nu voor op de tweede race van het Belcar Endurance Championship, op 3 juni op Spa-Francorchamps.

Tevreden gezichten en druk programma

Dirk en Tom Van Rompuy zakten samen met Steve Vanbellingen naar Circuit Zolder af als voorbereiding op de 24 Hours of Zolder van eind augustus. De drie rijders deden het eerder dit seizoen al samen in Mugello, tijdens de eerste Europese manche van de 24H Series en ze rijden alle drie de Limburgse uithoudingsrace met RedAnt Racing. “Onze race had veel parallellen met die van onze teamgenoten”, legt Steve Vanbellingen uit. “Alleen kennen wij de Porsche iets minder goed, maar gezien onze progressie tijdens deze race, kunnen we alleen maar tevreden zijn. Zowel Dirk, Tom als ikzelf hebben onze snelste rondetijden met de 992 GT3 Cup gevoelig verbeterd, met dank ook aan het team voor de goede begeleiding en de prima staat van de wagen.”

RedAnt Racing heeft nu twee weekends zonder competitie, waarna de volgende race van het Belcar Endurance Championship volgt (3 juni), terwijl op 10 en 11 juni het team twee opdrachten afwerkt, met name de tweede meeting van de Porsche Carrera Cup in Hockenheim en de derde Europese race van de 24H Series op het Italiaanse Monza. Druk, druk, druk…

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws