Jos Verstappen ontdekt de Sezoensrally

In de Sezoensrally, de 6de manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, maakt Jos Verstappen zaterdag zijn comeback in het Belgisch kampioenschap nadat hij om gezondheidsredenen zijn seizoensstart een paar maanden moest uitstellen. De vroegere F1-coureur komt met vertrouwen aan de start na zijn recente overwinning in de Monteberg Rally. Met zijn nieuwe Skoda Fabia RS Rally2 is Verstappen meteen favoriet in de BRC Master Cup, de competitie voor rijders die 50+ zijn.

En toch is het afwachten hoe de vroegere circuitracer het rallyrijden op kiezel zal ervaren. De wedstrijd in Bocholt telt immers heel wat stroken op kiezel, terwijl de wagens op banden voor asfalt staan. De grip is beperkt en aan hoge snelheid zweeft de wagen over de rollende, ronde keien. Maar, hoge snelheden, daar heeft Jos Verstappen geen moeite mee en tijdens de anderhalf jaar voorbereiding op zijn rallycarrière heeft de Nederlander ook getest op onverharde paden op afgesloten militaire terreinen. We mogen hem dus wel vooraan verwachten.

Jimmy D’hondt, de leider in de BRC Master Cup, is ook van de partij, net als Richard Pex, de kameraad van Verstappen die trouw blijft aan zijn Citroën C3 Rally2. Ook voor Pex wordt dit parcours weer een ontdekking en een uitdaging. “Dat maakt deze sport zo mooi,” vindt Richard Pex.

Verder zijn er nog heel wat “routiniers” die aan de start staan. Denk maar aan Henri Schmelcher met zijn Porsche 991 GT3, Dirk Deveux, de favoriet in Historic, Dirk Vermeersch met zijn Fiat Spider Abarth, Rainer Hermann in zijn BMW M3 E30, de snelle BMW-rijders van de M-Cup waaronder Franky Boulat, enz.

De Sezoensrally gaat zaterdag 20 mei om 8h van start in Bocholt bij Sportcentrum De Damburg, waar om 20h15 ’s avonds, na 15 klassementsproeven, de winnaar gehuldigd zal worden.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws