Q1 Trackracing start seizoen in BEC en PSCB

Na de start van de seizoenen van de Porsche Carrera Cup Benelux en de GT Cup open Europe op de circuits van Spa-Francorchamps en Portimao, ging tijdens het voorbije weekend het Belcar Endurance Championship van start. Amper 24 uur later, op dinsdag 16 mei was Q1 Trackracing dan weer aanwezig op de eerste race van de Porsche Sprint Challenge Benelux op Circuit Zandvoort. En het seizoen is nog lang niet afgelopen voor de équipe die door Nicolas Vandierendonck en Edgard Terium in goede banen geleid wordt.

Het Belcar Endurance Championship is weer van start gegaan en op Circuit Zolder stond meteen een race van drie uur op het programma. De kleuren van Q1 Trackracing worden in 2023 verdedigd door Jan Lauryssen en Tommy Rau (Porsche met startnummer #54) enerzijds en Glenn Paenen, Jan Ooms en Filip Teunkens (Porsche met startnummer #55) anderzijds. De beide wagens stonden na de kwalificaties mooi op de zesde en zevende startplaats, wat meteen perspectieven opende voor de wedstrijd zelf.

“Tijdens de start van race raakte Tommy bij een wedstrijdincident betrokken, waarbij de radiator van de Porsche geraakt werd, wat ons tot een technische interventie dwong”, aldus Nicolas Vandierendonck. “Het technische team klaarde de klus in een recordtijd, waarna Tommy en Jan aan een ware inhaalrace zijn begonnen.

In minder dan drie uur tijd reden ze van de 34ste en laatste plaats naar de veertiende stek, op amper een ronde van de top 10. Tommy en Jan hebben hun snelheid getoond en we gaan hen absoluut nog zien dit jaar!”

Glenn Paenen, Jan Ooms en Filip Teunkens reden van hun kant een zeer degelijke wedstrijd, waarbij ze lang voor het podium in de Porsche Endurance Trophy Benelux vochten, de competitie in het Belcar Endurance Championship voor de diverse types Porsche. Uiteindelijk werden ze zevende algemeen en vierde in de rankschikking van Porsche. Ook zij zijn duidelijk klaar voor een goed seizoen!

De volgende race van het Belcar Endurance Championship staat gepland voor zaterdag 3 juni, met een avondrace op het circuit van Spa-Francorchamps.

Op naar Zandvoort

De Roemeen Duma Bogdan maakte begin dit jaar kennis met het Belgische team Q1 Trackracing tijdens de Porsche Sprint Challenge Southern Europe en die kennismaking viel dermate mee dat de beide partijen ook tot een akkoord kwamen voor de Porsche Sprint Challenge Benelux. Bogdan nam op Circuit Zandvoort aan het stuur van zijn Porsche Cayman GT4 Clubsport deel aan de opener van het kampioenschap en die eerste kennismaking met de competitie voor gentlemen drivers en jonge wolven viel bijzonder goed mee.

(foto persbericht)

Duma Bogdan behaalde niet alleen tweemaal de zege in de klasse GT4 Am, hij mocht ook mee naar het algemene podium als derde en tweede in de GT4. “Ik ben erg blij met mijn debuut bij Q1 Trackracing en heb een erg fijne racedag achter de rug. Ik wil dit jaar met hulp van het team groeien en verdere stappen zetten.”

Nieuwe toekomst

Om dit drukke ‘lange’ weekend in de Benelux af te ronden, had Q1 Trackracing de eer en het genoegen om voor heel wat genodigden het nieuwe atelier in Maaseik te openen. Hiermee zet het Limburgse team een verdere stap richting professionalisering en een uitbreiding van de diverse mogelijkheden in de nationale en internationale racerij.

(foto persbericht)
Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws