Top-10 voor Kurt Boone in Bocholt

Ook West-Vlamingen Kurt Boone en Kenny Deroo tekenden present op de Limburgse maaskiezel, ter gelegenheid van de Sezoensrally. Echter niet met hun vertrouwde Mitsubishi Lancer EvoX. Co-piloot Kenny Deroo doet ons het verhaal.

“Kurt wilde graag nog eens iets zots doen. Mede dankzij Jurgen Cailliez konden we zijn Evo 6 huren voor de Sezoensrally. Vol goeie moed stonden we klaar voor de shakedown op donderdag. Maar jammer genoeg heeft het ons niet veel wijzer gemaakt, omdat we in het stof zaten van andere deelnemers en maar 3 runs konden doen.

Na de verkenningen op vrijdag, stonden we de zaterdagmorgen super gemotiveerd aan de start. Toch wilden we gewoon voor de fun rijden en niet echt kijken naar de tijden. Dat het voor allebei enorm aanpassen is van een EvoX naar een Evo 6 was duidelijk in de eerste ronde. Het was op alle vlakken echt zoeken , en dan ga je ook al sneller kleine foutjes maken. Zoals even rechtdoor gaan maar zonder erg, buiten enkel tijdverlies. Maar de 2de en 3de ronde waren quasi perfect. Hele goeie tijden neerzetten, samen met het publiek en onszelf plezieren. We bleven maar opschuiven in het klassement en eindigen zo de Sezoensrally op een onverhoopte 8ste plaats algemeen, en eerste niet Rally2 wagen, gekruid met een zege in de klasse NCE. Het parcours, de organisatie, het weer , het serviceteam, het resultaat,… alles samen hebben gezorgd voor een topweekend.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws