Nicola Stampaert: top-5 was binnen bereik

Nicola Stampaert en Christophe Doublet kijken met een tevreden gevoel terug naar de pas afgelopen Sezoensrally in en om Bocholt.

“Na onze vroege opgave in 2021 (chicane – Fiesta : 1-0) & een gemiste deelname in 2022 waren we gebrand op een mooi resultaat in de Sezoensrally” aldus Nicola.

“Het was al snel duidelijk dat deze organisatie een top evenement op poten had gezet. Een rally village voor jong & oud, machtige proeven & topsfeer, alles gecombineerd onder een stralende zon. Dikke proficiat aan Eddy Smeets en het gehele team Moustache!

Over ons wedstrijdverloop kunnen we alleen maar heel tevreden zijn. Voor het eerst sinds de opstart van ons rallyteam hebben we tijdens de tweede lus op een 5de plaats algemeen gestaan in een BK manche, maar nog veel belangrijker, enkele proeven afgewerkt waar het verschil met de top binnen de 1sec./km kwam te liggen. We waren verwikkeld in een leuke secondenstrijd met John Wartique om de 5de plaats te behouden. Helaas op proef 12 van de 15 schoven we rechtdoor en lieten we 20 seconden liggen. Met nog 3 proeven te gaan deden we er alles aan om de kloof opnieuw te dichten maar teveel kleine foutjes op het einde deden ons uiteindelijk finishen op een 7ste plaats bij de Rally2-wagens en 11e algemeen.

We krijgen de Skoda steeds meer onder de knie en samen met de jongens van PTR kunnen we alsmaar fijner gaan afstellen. De wagen deed het opnieuw voortreffelijk zonder de minste tegenstrubbeling.

Enkele wijzigingen aan ons notasysteem bleken ook een goede zet, soms zijn er minder woorden nodig om sneller te kunnen rijden, beetje gelijk in elk goed huishouden. Langs co-piloot zijde kunnen we nog melden dat er nieuwe stylo’s onderweg zijn, de 5 minuten straftijd na het einde van de wedstrijd zullen zodoende ook vermeden worden.

Op onze bandenkaart waren 5 van de 30 kruisjes in potlood ingevuld ipv stylo, die volgens het reglement onuitwisbaar moeten zijn.

In voorbereiding naar Ieper gaan we ook onze conditie nog een beetje aanscherpen, 15 proeven op een dag in zwoele temperaturen deed ons beseffen dat we geen 20 jaar meer zijn. Tot slot een welgemeende dankuwel aan onze trouwe sponsors & team PTR, zonder jullie steun & ervaring staan we nergens!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws