Opnieuw podium voor Xavier Dekeyser en Nele Tassaert

Sommige piloten hebben altijd wel ergens een rally waar ze jaar na jaar goed presteren. Xavier Dekeyser bijvoorbeeld wist de voorbije twee jaren telkens een klassezege te behalen in Bocholt, en begon dan ook met gematigde ambities aan de Sezoensrally 2023. Co-pilote Nele Tassaert doet ons het wedstrijdverhaal.

“Het was inderdaad de derde keer dat Xavier en ik meereden in de Sezoensrally. De vorige 2 jaar werden we 1ste in de klasse RC5 maar nu wisten we dat we heel veel concurrentie gingen hebben met 13 Clio’s aan de start, waarvan bijna allemaal Trophy piloten.

Onze doelstelling was een podium plaats bemachtigen maar dit durfden we niet openlijk te zeggen.

Eerst afwachten wat het begin van de rally ging geven. KP1 onmiddellijk 2de na Pierre-Manuel Brasseur, KP2 de scratch…toen wisten we…we gaan ervoor!!! KP9 werden we jammer genoeg het slachtoffer van een lekke band, maar op dezelfde ‘jump’ overkwam hetzelfde probleem ook Lander Depotter en Nikolaï Bruyneel.

We hebben constant kunnen rijden, praktisch geen fouten gemaakt en nog een tweede scratch afgeklokt op KP13.

Uiteindelijk finishten we zowel als 3de in Clio Trophy, in de RC5 klasse als in de Ladies Cup en 23ste Algemeen!!! Ongelooflijk blij met het resultaat maar nog meer hoe de samenwerking verliep tussen ons beiden! Op naar Bertrix! Nogmaals thxxx aan al onze sponsors en natuurlijk ons top service team!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws