ORC Rally: Wordt Kurt Boone de verrassing?

De rally’s beginnen elkaar aan razendsnel tempo op te volgen. Na de Monteberg Rally en de Sezoens is het nu tijd voor ORC Canal Rally, met als wedstrijdcentrum Oostrozebeke.

Voor het ogenblik is het echt koffiedik kijken wie er als groot favoriet naar voor kan worden geschoven. Het zou wel eens een strijd kunnen worden van begin tot einde voor de podiumplaatsen.

Enerzijds zijn er natuurlijk de R5-wagens, waarbij vooral gekeken wordt naar Junior Planckaert. Hij deed al flink wat ervaring op dit seizoen aan het stuur van de Skoda Fabia Rally2, en kent het parcours van de ORC van zijn deelname vorig jaar. Zou het hem lukken om zijn eerste algemene overwinning binnen te rijven?

Er zijn wel heel wat rijders die het hem knap moeilijk kunnen maken. Denken we maar aan andere R5-rijders als Bert Coene en Nederlander Michiel Eckhaus(Ford Fiesta), Fred Miclotte (Skoda Fabia), de Brit David Campling of de heroptredende ‘oude rot in het vak’ Philip Eggermont, beiden ook op Skoda.

Het bij dit beperkte kringetje houden zou de waarheid zeker geweld aandoen. Wat dacht u bijvoorbeeld van Kurt Boone, die al een pak wedstrijdkilometers heeft dit seizoen met de Mitsubishi Lancer EvoX, en eender welk parcours of weertype altijd zijn rol opeist. Of wat dacht je van Pieter Jan Michiel Cracco, die de Porsche 991 in Tielt volop leerde kennen en nu dus in voorbereiding van Ieper hier nog de nodige kilometers wil afwerken.

Wie ook aanspraak kan maken op een dichte ereplaats zijn bijvoorbeeld de ‘Alpinisten’ Stefaan Prinzie en Chris Vandamme, Mitsubishi-mannen als Xavier Beel en de Engelsen Anthony O’Brien en Ben Smith en een meute BMW’s, onder aanvoering van de lokale Thierry Cokelaere en Kurt Braekevelt.

En vergeet in je favorietenlijstje toch ook maar Paul Lietaer niet. Ondanks zijn bijna 66 lentes heeft deze sympathieke snor nog altijd niets van zijn snelheid ingeboet. Reken maar dat hij aan het stuur van de Opel Ascona 400 zijn stekje in die top-10 zal opeisen. Bij de Historics zou zijn voornaamste belager wel eens Nick Toorré (Ford Sierra Cosworth) kunnen worden.

Het wedstrijdcentrum is gelegen op het Gemeenteplein van Oostrozebeke. Er zijn drie klassementsproeven voorzien in de ORC Canal Rally, zijnde Hulste, Wielsbeke en De Ginste. De eerste wagen rolt zondagmorgen van het podium om 8 uur, rond de klok van 18 uur zou de winnaar van de 15e editie van de ORC moeten gekend zijn.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws