Belcar Endurance Championship trekt naar Spa-Francorchamps

Over iets minder dan twee weken, op zaterdag 3 juni, is het nationale uithoudingskampioenschap of het Belcar Endurance Championship toe aan de tweede race van het seizoen. Daarvoor trekken de rijders, teams en fans naar het circuit van Spa-Francorchamps. Op het zeven kilometer lange tracé in de Ardennen verdedigt Totaalplan Racing zijn eerste plaats in het kampioenschap, een primeur voor het team sinds het aan het nationale kampioenschap deelneemt.

Totaalplan Racing won dankzij Kenneth Linthout en Cédric Wauters de opener van het Belcar Endurance Championship en het Lamborghini-team leidt dan ook in de eerste tussenstand van het seizoen. Het team totaliseert 51 punten, waaronder dus ook het punt voor de polepositie, een polepositie die op naam van Cedric Wauters kwam. Na de eerste race van het seizoen volgt PK Carsport (Audi R8 GT2) met Bert Longin, Peter Guelinckx en Stienes Longin op veertien punten (37) als tweede, voor Dylan Derdaele en Michael Cool die in hun Belgium Racing Porsche 992 GT3 Cup 30 punten hebben. De top 3 in het kampioenschap zijn deelnemers uit de klasse GTA, een klasse waarin de volgorde bovenaan dan ook identiek is.

In GTB leidt Hamofa Motorsport de debatten, met Rob en Kris Verhoeven in de BMW M4 GT4, voor identieke exemplaren van Alexander Borgmans en Maxim De Witte (Alnimax Racing) en Kenny Terclavers, Lars Zaenen en Gary Terclavers (TCL Motorsport).

Hamofa Motorsport is ook primus in TA, met de BMW M2 CS van Mark Verhoeven en Brent Verheyen, voor de GTE Racing Cupra van Gunther Van den Hove, Wim Bradt en Maxim Van den Hove. Julie Kenis en Juna-Jane De Keersmaecker (JDK by G&A Racing) zijn mooi derde.

In TB tot slot bezet BMW de top 3, met in volgorde VDW Motorsport (Ron Van de Water en Nico Vangeel), JJ Motorsport (Guido en Tom Werckx) en Convents Racing Team (Vincent Convents, Steve Raymakers en Jarne De Meulder).

Klik hier (en dan op Races) voor beide albums van het New Race Festival

Into the night

Voor de volgende opdracht van het Belcar Endurance Championship worden de lichten ontstoken en toch zijn we nog niet aan de 24 Hours of Zolder toe. Het kampioenschap werkt op Spa-Francorchamps zaterdagavond immers een drie uur durende wedstrijd af met start om 18u49. Dat betekent dat de deelnemers op het einde van de avond de zwartwit geblokte vlag zullen zien.

Goed nieuws komt er uit de klasse GTA, waar de Chevron GR8 van Rush Racing zijn debuut zal maken, terwijl MRS Molitor als gast naar de Ardennen afzakt met een Porsche 991 GT3 Cup – Type 992 -. Xwift Racing Events komt naar Spa met een Zuid-Europese crew. De drie Spaanse rijders Vela Alvaro, Sebastian Villadary en Ismael Puebla Sanz zullen met een BMW 325i uitkomen in de TB-klasse. Dat betekent dat in Spa weer om en bij de 35 wagens aan de start van de tweede wedstrijd van het seizoen zullen verschijnen.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws