Kurt Braekevelt knokte zich naar 4de plaats in ORC Rally

Kurt Braekevelt behaalde een schitterend resultaat in de recente ORC Canal Rally. 4de algemeen, eerste BMW-rijder, eerste Oostrozebekenaar, met een luide gil toonde Kurt, samen met co Gino Derock, zijn tevredenheid aan de finish van de laatste klassementsproef.

“We begonnen deze rally met het doel terug een goed gevoel te krijgen in de BMW, wat al een tijdje niet geval was. De nieuwe wagen was in de TAC Rally nog niet volledig af, en zeker nog niet getest en afgesteld zoals we het graag hadden. De basisafstelling en uitlijning was zeker niet ideaal. Dit hebben we nog bijgewerkt de week voor de ORC. Dus terug geen test en afstelling mogelijk…

De wagen voelde op de eerst klassementsproef meteen goed aan. De start verliep echter heel moeilijk voor ons, gezien onze openingsrit liefst 3 maal werd uitgesteld doordat de takelwagen op het parcours was en niet alle interventiewagens op hun plaats terug stonden. Dit was zeker niet goed voor ons stressniveau! Na enkele kilometers voelden we dat de afstellingen goed waren en het ging lukken om goede tijden te draaien. De droge omstandigheden zorgden er voor dat we mee konden met de subtoppers. Na de eerste lus was er een interne strijd begonnen tussen de BMW’s en de heel snelle Alpines. Onze wagen deed het voortreffelijk en we begonnen meer en meer vertrouwen te krijgen om nog iets sneller te gaan.

Het bleek dat de laatste en nieuwe proef op De Ginste ons het beste lag. Daar konden we het verschil maken met de concurrenten. Echter op de 7de proef verloren we een 5 tal seconden door David Campling die net voor ons in de gracht was geraakt. Ikzelf verloor op dat moment de moed om verder te strijden. Mijn copiloot Gino zei ‘ de rally is pas over aan de finishlijn van de laatste proef, we doen verder zoals we bezig zijn : eigen tempo rijden en proberen zo zuiver mogelijk te rijden’. En gelijk had hij. We begonnen de laatste lus met 1,8 seconden achterstand op Thierry Cokelaere die aan het begin van de rally onklopbaar leek voor ons. Op kp Hulste verloren we zoals verwacht terug 1,5 seconden op Thierry die daar iedere keer heel hard ging. Op Wielsbeke, de voorlaatste proef konden we 0,2 seconden afsnoepen wat ons deed uitkijken op een achterstand van 3,1 seconden. Dus moest de laatste proef erop of eronder zijn… We hebben die proef alles gegeven om zo goed en zuiver mogelijk te rijden. Aan de finish bleek dat we een kanontijd hadden neergezet : 3de tijd algemeen! Dus zo werden nog 4de algemeen met 7,7 seconden achterstand op Chris Vandamme met de Alpine en 1,7 seconden voor op Thierry Cokelaere. We mogen dus zeker spreken van een geslaagd weekend met een topteam rond ons die dit alles mogelijk heeft gemaakt. Ook dank aan onze speelkameraden op het parcours zelf, het deed deugd om terug te kunnen meestrijden met hen.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws