Lappi nipt aan de leiding

Een tiende van een seconde is alles wat Esapekka Lappi en Sébastien Ogier van elkaar scheidt na zeven proeven. De Fin nam de leiding over van de Fransman tijdens de laatste proef van vandaag.

“Het was niet nodig om harder te pushen, een tiende is genoeg!” zie Lappi. “Ik ben blij dat ik aan de finish ben, het was een lastige proef en we kregen ook nog een lekke linkerachterband, dus dat begon een beetje te storen. Maar we zijn er, alles is oké en we kijken uit naar morgen.”

2023 FIA World Rally Championship / Round 06 / Rally d’Italia Sardegna / 1st-4th June, 2023 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe staan voorlopig derde met een achterstand van 18.6s ten opzichte van de leider. Het duo won proef zes maar kreeg ook af te rekenen met een slecht werkende handrem.

Kalle Rovanperä zien we terug op plaats 4 met een achterstand van 46.1s, daarmee is hij slechts 1.3s sneller dan de Japanner Katsuta.

Dani Sordo ging vandaag van de baan maar kon na hulp van het publiek zijn weg verder zetten. Pierre-Louis Loubet kreeg eveneens mechanische problemen en ging later ook van de baan.

Foto: Hyundai Motorsport

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws