Günther bezorgt Maserati eerste zege sinds 1957

Maximilian Günther zette zijn tweede opeenvolgende poleposition om in de overwinning in de tweede race van de Jakarta E-Prix, waardoor Maserati voor het eerst sinds 1957 weer op de hoogste trede van het podium in de eenzitterracerij stond.

In de tweede race van de 2023 Jakarta E-Prix “double-header” behaalde de Günther zijn vierde overwinning in de Formule E en zijn eerste in de iconische blauwe kleurstelling van de legendarische autofabrikant Maserati. De laatste keer dat de drietand te zien was op de hoogste trede van een eenzitterkampioenschap was in 1957, toen de legendarische Juan Manuel Fangio de Grand Prix van Duitsland won.

Maximilian Gunther, Maserati MSG Racing, leidt bij de start

Günther bleef Jake Dennis voor, die in beide races als tweede startte én finishte. Na een dramatische eerste race waarin hij werd geraakt door zijn eigen teamgenoot, herstelde Mitch Evans zich uitstekend om het podium als derde te completeren.

Günther startte voor de tweede dag op pole en de jonge Duitser wilde die maar al te graag omzetten in zijn vierde raceoverwinning. Hij maakte zich niet al te veel zorgen toen Dennis de leiding nam tijdens de eerste ronde van de Attack Modes, maar spaarde liever wat energie die hij later nodig zou hebben. Toen Dennis als eerste knipperde voor een tweede activeringsronde van de aanvalsmodus, zette Gunther zijn voet op de grond en creëerde hij genoeg voorsprong om de leiding te behouden toen hij zijn laatste energieboost van 50 kW opeiste.

De Maserati-coureur had bij het vallen van de zwart-wit vlag een voorsprong van 2,822 seconden op Dennis en meer dan 18 seconden op Evans. Nissan teamgenoten Sacha Fenestraz en Norman Nato kwamen als vierde en vijfde over de finsih.

Nick Cassidy scoorde geen punten nadat hij terugviel met schade na een mislukte inhaalpoging op Pascal Wehrlein – die de leiding in het kampioenschap opnieuw overneemt. Wehrlein kwam als zesde aan en houdt daarmee Dennis achter zich met amper 1 puntje verschil.

Winnaar Maximilian Gunther & Team Manager James Rossiter, Maserati MSG Racing

Dennis staat nu nog maar één punt achter Pascal Wehrlein, die de leiding in het kampioenschap weer overnam na een puntloze dag voor Nick Cassidy. die aan het begin van het weekend aan de leiding stond.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne finishte als negende, achter Edoardo Mortara en Antonio Felix Da Costa. Sebastien Buemi maakte de top 10 compleet.

Foto’s: © Formula E Press