Ferrari snelste in de kwalificatie

De twee Ferrari 499P’s sloten de kwalificatie voor de 24 uur van Le Mans af op de eerste rij. Antonio Fuoco en Alessandro Pier Guidi schitterden in de getimede sessie door respectievelijk de eerste en tweede plaats op te eisen met de 499P’s met nummer 50 en 51. De Prancing Horse Hypercar-crews kwalificeerden zich zo voor de Hyperpole, die op donderdagavond 8 juni wordt verreden door de acht beste auto’s in elke klasse die deelnemen aan ronde vier van het FIA WEC.

Twee rode vlaggen na een aantal ongelukken onderbraken de eerste helft van de zestig minuten durende kwalificatiesessie, die laat in de middag op een droog circuit werd verreden. De Ferrari’s verbeterden hun rondetijden in de laatste 25 minuten. Antonio Fuoco bleek in deze fase de snelste met 3’25″213 in de 499P die hij deelde met Miguel Molina en Nicklas Nielsen.

Pier Guidi, achter het stuur van de 499P met nummer 51, zat er slechts 0″199 achter. De drievoudig wereldkampioen in de LMGTE Pro-klasse, die samen met James Calado en Antonio Giovinazzi deelneemt aan het World Endurance Championship, zette een beste tijd neer van 3’25″412, waarmee de 39-jarige coureur een voorsprong van 0″073 had op de Toyota met nummer 7, die derde werd bij de finishvlag.

Foto’s: Ferrari

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws