Dubbel podium voor RedAnt Racing

Het Festival of Dreams op de Duitse Hockenheimring, door enkele tienduizenden mensen bijgewoond, vormde het decor voor de tweede manche van de editie 2023 van de Porsche Carrera Cup Benelux. Voor de troepen van RedAnt Racing werd het er één van gemengde gevoelens. Nadat ze in de openingsrace het slachtoffer waren van onsportief rijgedrag van andere rijders, konden Sam Dejonghe en Philippe Wils op zondag – nadat hun beschadigde wagens tiptop waren hersteld door de mecaniciens van RedAnt Racing – allebei naar een podium rijden.

Nochtans zag het er ook op zaterdag al goed uit voor Dejonghe en Wils. Eerstgenoemde was al van de tiende plaats op de grid naar de vijfde opgerukt, en in de AM-categorie lag Philippe Wils op een mooie tweede plaats, niet zo heel ver van de leider.

Maar dan kwam de beruchte haarspeld van de Hockenheimring. Quasi gelijktijdig werden Dejonghe en Wils geharpoeneerd door andere rijders. “Onstuimig rijgedrag”, oordeelde team manager Marc Goossens nog beleefd. “Beide wagens werden zwaar beschadigd. Sam kon de race nog uitrijden, zij het pas als negende in de PRO-klasse, maar Philippe moest met een beschadigde radiator onmiddellijk naar de kant.”

Maar dan liet RedAnt Racing zich nog maar een keer van zijn beste kant zien. “In alle rust en sereniteit zijn onze jongens aan de herstelling van beide wagens begonnen”, vervolgt Goossens. “De schade was best aanzienlijk, maar op zondagochtend konden Sam en Philippe opnieuw over een perfecte bolide beschikken.”

En Sam Dejonghe maakte daar meteen gebruik van om de punten van de derde plaats te scoren. “Eigenlijk was het een beetje een saaie race”, glimlacht de rijder van de #777 Porsche. “Maar dat was voor de hele top-5 wellicht zo. Met een betere start had ik misschien onmiddellijk derde gelegen, maar nu kwam ik als vierde door. Zes of zeven minuten voor het eind kreeg ik echter te horen dat Schuring vijf seconden straftijd had gekregen. Ik heb nog alles op alles gezet om de kloof met hem onder die vijf tellen te krijgen, en ben daar ook in geslaagd. Een degelijke race, beloond met een podium.”

Voor Philippe Wils liep het aanvankelijk niet zoals gepland. “Mijn start was slecht”, doet hij het relaas. “Te vroeg weg, geremd, en dan toch nog vijf seconden straftijd. Ik kon echter goed naar voor schuiven, bezette de tweede plaats in AM, maar zat dan vast achter een PRO-AM rijder. Ik was sneller, maar geraakte er niet onmiddellijk voorbij. Omdat ik een paar ronden voor het eind net geen vijf seconden voorsprong had op Ralph Poppelaars, de derde in AM, moest ik iets forceren. In de haarspeld heb ik de PRO-AM rijder dan uitgeremd, om uiteindelijk toch een dikke zeven seconden voor Poppelaars over de streep te gaan. Mijn tweede plaats was veilig. Kortom, de snelheid is er wel, ook in de kwalificaties, maar ik moet nog oefenen op mijn starts om alle puzzelstukjes perfect op hun plaats te laten vallen.”

Dat kan over een paar weken al, wanneer van 23 tot 25 juni in het kader van de prestigieuze DTM-meeting in Zandvoort de derde manche van de Porsche Carrera Cup Benelux wordt afgewerkt.

(foto’s met dank aan Ivan Tarantsov)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws