Junior BRC: Belgen meten zich met Britse talenten

De Belgische jongeren van het Junior Belgian Rally Championship gaan dit weekend in de Ardeca Ypres Rally de strijd aan met hun Britse collega’s. Chris Ingram, James Williams… De tenoren van het Brits rallykampioenschap reden zich jaren geleden stuk voor stuk in de kijker met een snelle voortrekker bij de jongeren. Dit weekend zijn Kyle McBride, Kyle White en Casey Jay Coleman de internationale referenties bij de jonge talenten.

Jonas Dewilde

Die strijd is echter puur voor de eer, want in het Junior Belgian Rally Championship zijn de niet ingeschreven buitenlanders transparant. Jonas Dewilde, de leider in het kampioenschap, mag zich meten met de Britten, maar hij laat zich best niet opjagen. Dewilde neemt het in RC4 op tegen Tom Heindrichs met zijn Opel Corsa Rally4, Maxime Decock in eenzelfde Corsa Rally4 en Benjamin Bosseloir, die met een Peugeot 208 aan de start staat. Fraser Anderson is ook opnieuw van de partij met zijn Ford Fiesta.

Tom Heindrichs

In klasse RC5 komen twee Renault Clio’s Rally5 aan de start. Lander Dhaene is in zijn thuisbasis logischerwijze favoriet, maar Aaron Duville leert snel. Dat bewees hij in de Rally of Bertrix. Met Xavier Dekeyser als ervaren speelkameraad, kan het een mooi duel worden tussen de Clio-rijders. Lander Depotter , tweede in de tussenstand van het Junior BRC, is er deze keer niet bij. Benoit Verlinde, derde, debuteert met de nieuwe Renault Clio Rally3, zodat hij ook geen punten kan scoren.

Klassement Junior BRC (na 7/13 manches): 1. J. Dewilde 68; 2. L. Depotter 50; 3. B. Verlinde 43; 4. L. Baudet 40; 5. P-M. Brasseur 36; 6. C. Fiasse 30; 7. T. Heindrichs & A. Duville 27; 9. L. Dhaene 20; 10. F. Anderson (GB) 18; 11. M. Decock 15; 12. N. Bruyneel 10; 13. Th. Vronen & Th. Vandeputte 8; 15. V. Soupart & B. Bosseloir 6

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws