Maxime Dumarey derde in de Aston Martin

De winnaars van de 46e RCM DMV Grenzlandrennen afgelopen weekend zijn Jakub ‘Kuba’ Giermaziak en Christian Krognes geworden.

In de BMW M4 GT3 van Walkenhorst Motorsport won het duo de vierde race van de Nürburgring Langstrecken Series en dit met een voorsprong van 2:04,759 minuten op Björn Grossmann, Jonathan Hirschi en Luca Ludwig in de Ferrari 296 GT3 van het Zwitserse team Octane126.

Dit is al de tweede overwinning van het seizoen voor het team en BMW zet het succes van de eerste drie evenementen naadloos voort. Er zijn nu vier NLS-races verreden en BMW heeft vier keer gewonnen.

In de stralende zon in de Eifel werd de mix van merken in de topposities van NLS4 vervoegd door Maxime Dumarey en Mike David Ortmann, die de eerste podiumplaats vierden voor de #17 Aston Martin Vantage GT3 van PROsport-Racing.

Op de posities daarachter volgde de Audi R8 LMS GT3 EVO II van Scherer Sport PHX, terwijl de snelste Porsche de Cup 911 van Team Mathol Racing e.V. was die als vijfde de zwart-wit geblokte vlag passeerde.

Wat deden onze Belgen?

Zoals eerder vermeld behaalden Maxime Dumarey met zijn teamgenoot het brons. Een laaiend enthousiaste Dumarey reed in een knappe laatste stint de Aston Martin naar het podium.

Simon Balcaen reed met teamgenoot Jörg Viebahn in de #104 Prosport Porsche 911 GT3 Cup naar een 18de plaats algemeen (10de in de klasse Cup 2) en we zagen het vertrouwde trio Olivier Muytjens, Jacques Derenne en ‘Brody’ in de #266 Porsche 718 Cayman GTS de 35ste plaats behalen (eerste in de klasse SP4T).

In het tweede weekend van juli is RallyandRaces weer van de partij voor de ROWE 6h ADAC Ruhr-Pokal-Rennen, de vijfde manche van de NLS.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws