Maserati combineert historie met GranTurismo, Grecale en MC20 op Le Mans Classic 2023

Maserati neemt van 29 juni t/m 2 juli deel aan de 11e editie van Le Mans Classic, een onmisbaar event voor de liefhebbers van klassiekers, vintage ambiance en races met auto’s met een oneindige aantrekkingskracht. Op de tot de verbeelding sprekende ‘temple of endurance’, de thuisbasis van de 24 Uur van Le Mans – één van de spectaculairste en spannendste race-events binnen de wereldwijde autosport –, is het merk met de Drietand present met een aantal exclusieve klassiekers. Ook presenteert Maserati er een selectie moderne modellen die de legendarische bochten van het Circuit de la Sarthe gaan trotseren.

Le Mans Classic staat geheel in het teken van de mooiste vintage-modellen aller tijden; om de twee jaar komen liefhebbers, gentleman drivers en verzamelaars van over de hele wereld er samen. De 2023-editie, waar Maserati ook sponsor van is, verwacht ongeveer 500 klassiekers, zoals gebruikelijk de oorspronkelijke modellen die tussen 1923 en 1981 aan de 24 Uur van Le Mans deelnamen. Daarnaast nemen nog eens evenzoveel auto’s deel die onvergetelijke indrukken hebben achtergelaten in de historie van één van de meest gevreesde en geliefde races bij zowel het publiek als de coureurs.

Met meer dan een eeuw aan historie beschikt Maserati over een verzameling iconische auto’s die voor hele generaties automobilisten tot een droom zijn uitgegroeid. Tijdens het event in Frankrijk maakt een prachtige Maserati Tipo 63 uit 1961 zijn opwachting. Van dit specifieke model met zijn karakteristieke ‘Birdcage’-chassis en V12-motor werden slechts vijf exemplaren geproduceerd. Een andere gedenkwaardige klassieker is de krachtige en uitgesproken sportieve Maserati Bora uit 1974, met zijn populaire middenachter gemonteerde motor.

Naast deze beauty’s uit het verleden is ook de GranTurismo One-Off Luce tijdens de Le Mans Classic te zien. Het is een waar kunstwerk en blikt met zijn volledig elektrische Folgore-aandrijving vooruit op Maserati’s toekomst. Hij wordt geflankeerd door een MC20 Fuoriserie supersportwagen in de kleur Orange Glow, een ‘tailormade’ creatie die Maserati heeft opgedragen aan sporters met lef.

Verder toont Maserati er een Maserati 3500 GT uit 1962, een populaire coupé met Touring carrosserie als ode aan de beroemde zescilinder raceauto’s uit de jaren ’50. De 220 paardenkrachten van het model bezorgden hem een topsnelheid van meer dan 230 km/u. Een andere highlight is de GranTurismo One-Off Prisma, voorzien van de Nettuno V6-motor en een koetswerk in futuristische kleuren, als verwijzing naar het Italiaanse vakmanschap van Maserati.

Verder zet Maserati een vloot aan modellen in – de GranTurismo Trofeo, Grecale Trofeo, MC20 Cielo en MC20 Fuoriserie – voor spannende hotlaps over het ruim 13 kilometer lange circuit, tussen de klassiekerraces door.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws