Gilles Pyck nestelt zich tussen de grote jongens

Eén van de meest opvallende figuren in de afgelopen Ardeca Ypres Rally was toch wel Gilles Pyck. De Poperingnaar startte, na een test in de Monteberg, voor het eerst in Ieper met een Hyundai i20 N Rally2. En hij liet zich terdege opmerken. Zijn verhaal:

“Vorig weekend kwam een droom uit voor Emile en mezelf. Kunnen deelnemen aan de Ypres Rally met een auto van de hoogste klasse.
Onze voorbereidingsrally (Monteberg) was een geslaagde test maar we waren nog niet 100% tevreden met de afstelling van de wagen en met onze prestatie.
Dus om top voorbereid aan de start te komen hebben we de dinsdag nog een testsessie afgewerkt met het FS-Sport team. Hier hebben we veel bijgeleerd in verband met de auto, interessante runs kunnen doen en een goede setup gevonden voor onze rijstijl.

Dan was er op donderdag de Qualifying Stage, iets wat nieuw was voor ons. Meestal schuwen wij de grote risico’s op een shakedown en willen we gewoon wat kilometers maken met de wagen om deze terug goed aan te voelen. Maar deze keer stond er iets op het spel, met name de startplaats. Hiervoor wouden we ons toch wel oppeppen en proberen zo dicht mogelijk te eindigen. Dit was goed gelukt met P12 als resultaat en een goed gevoel in de wagen!

Aangezien Ieper onze thuisrally is wouden we hier goed presteren en vooral de finish halen, dus hebben we op vrijdag gestart met een strak tempo waar we foutloos wilden blijven.
Alles liep perfect, wagen functioneerde goed en we konden geleidelijk aan ons ritme verhogen waardoor we enkele mooie tijden lieten opteken. De eerste dag afsluiten op P11 met een top 10 binnen handbereik was meer dan wat onze verwachtingen waren.

Zaterdag gingen we verder op het elan van vrijdag en konden we gezapig opschuiven. Meestal draaiden we tijden rond en in de top 10 waar we enorm blij mee waren. Door de crash van Williams en de lekke band van Loix schoven we meteen 2 plaatsen op waardoor we halfweg de zaterdag ineens op P9 stonden. In een mooie strijd met Bernd Casier konden we aan het langste eind trekken waardoor we op P8 de finish konden halen. Iets wat we vooraf nooit durven dromen hebben!!

We hadden heel het weekend een super gevoel in de Hyundai van FS-Sport waardoor we echt vol vertrouwen konden rijden!
Daarnaast een strak tempo aanhouden en foutloos blijven waren de sleutels tot ons succes!

Via deze weg willen we ook al de vrijwilligers bedanken voor hun talloze inzet in de weken voor Ieper, want zonder deze mensen kunnen wij onze geliefde sport niet beoefenen!

Tot slot willen we ook het team FS-Sport bedanken voor de top samenwerking, onze fans om ons op de voet te volgen en natuurlijk ook onze sponsors voor de enorme steun die we van hen krijgen! Door deze mensen konden wij onze droom beleven!”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws