Voor Thierry en Martijn is Estland een uitdagende rally

Hyundai Motorsport jaagt komend weekend op verlossing door de bossen van Estland als het 2023 FIA World Rally Championship de tweede helft van het seizoen ingaat.

Met twee dubbele podiumplaatsen in 2020 en 2021, gevolgd door een derde plaats in 2022, is Rally Estland snel een favoriet geworden voor het Hyundai Shell Mobis World Rally Team. Een van de meest recente toevoegingen aan de WRC-kalender, de Estse etappes vormen een opvallend contrast met die van recente evenementen; de gladde, snelle wegen bevatten heuvels, bergkammen en sprongen vergelijkbaar met Rally Finland. Deze secties worden afgewisseld met technische secties op de smalle bospassen van het land en zorgen voor een spannend evenement voor zowel coureurs als fans.

De Belgen Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe behaalden hier in 2021 een podiumplaats, terwijl de Finse coureurs Esapekka Lappi en Janne Ferm tijdens dit evenement hun eerste Hyundai-optreden op Ests gravel zullen maken. De derde Hyundai i20 N Rally1 Hybrid equipe bestaat uit Teemu Suninen en Mikko Markkula, die voor het eerst in de auto stappen nadat de Finse coureur in juni werd onthuld als onderdeel van het Hyundai Motorsport Driver Development Programme.

Thierry Neuville: “Rally Estland is voor mij elk jaar weer een uitdagend evenement. De snelle en brede wegen betekenen dat de gemiddelde snelheid erg hoog ligt, dus je moet je er echt op toeleggen en je op je gemak voelen in de auto. Meestal rijd je met een lage auto, tenminste tijdens de eerste passage. Bij de tweede passage moet je misschien de rijhoogte verhogen vanwege de rijsporen. Over het algemeen moet je een balans vinden tussen een stijve auto om de precisie en de richtingsgevoeligheid te krijgen, maar ook om genoeg tractie te behouden. Het is moeilijk om de juiste balans te vinden, maar dat zijn de belangrijkste uitdagingen.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws