G Rally Team klaar voor offensief in Baja Aragon en Hungarian Baja

Voor hun eerste volledige seizoen in de FIA World Cup en de European Cup for Cross-Country Bajas blijft het G Rally Team, gebaseerd in Waver, de voortreffelijke resultaten op elkaar stapelen met hun OT3. In de loop van de volgende weken zal het Belgische team in actie komen tijdens de Baja Aragon en de Hungarian Baja, en dat met duidelijk gestelde ambities…

De Dakar 2023 episode staat nog vers in ieders geheugen gegrift binnen de rangen van het G Rally Team, en die werden snel opgevolgd met resultaten van eerste orde binnen de FIA European Cup for Cross-Country Bajas in Spanje (Baja TT Dehesa Extremadura) en in Griekenland (Rally Greece OffRoad). En de resultaten vielen volkomen binnen de verwachtingen die gesteld werden door de Belgische ploeg die de OT3 inzette binnen de categorie T3, want na deze beide afspraken leidde Ghislain de Mévius gewoonweg het kampioenschap voor rijders in T3, en bezette zelfs de voorlopige tweede positie in het algemene klassement terwijl het G Rally Team aan de kop stond van het algemene klassement…voor de teams!

Ondertussen bezette in de FIA World Cup for Cross-Country Bajas de Nederlander Kees Koolen, onlangs nog vijfde in de categorie T3 in de Italian Baja, een mooie vijfde plaats iin het kampioenschap, in het kielzog van de leiders. Hij zal, als alles volgens plan verloopt, deelnemen aan de Baja Aragon op 20 en 22 juli, de vierde manche van de World Cup, met als doel vooruitgang te boeken in de hierarchie.

In het Spaanse treffen zal het G Rally Team ook de Fransman Claude Fournier inzetten naast Guillaume de Mévius, die eindelijk weer eens achter het stuur van de OT3 zal zitten! De man die lange tijd aan de leiding stond in de Dakar 2023 zal opnieuw worden genavigeerd door François Cazalet, onder de kleuren van Red Bull en Qatar. En zoals men al kan vermoeden is het de bedoeling van het Frans-Belgische team om nog maar eens het potentieel te tonen van de OT3 op het wereldtoneel.

Drie weken later vervolgt de European Cup zijn competitie in Hongarije. In de Hungarian Baja zal Ghislain de Mévius alles in het werk stellen om zijn leiding in het Europese kampioenschap veilig te stellen en aan het G Rally Team toe te laten verder te schitteren op het wereldtoneel. Temeer nog daar de Spanjaard Fernando Alvarez, tweede in Griekenland, ook van de partij zal zijn. Dat belooft dus…

Zoals men kan vaststellen wordt deze zomer geen “dolce far niente” voor het G Rally Team. Het sportieve seizoen gaat volop verder en voorlopig wijst alles in het voordeel van de OT3 machines uit Waver…

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws