Q1 Trackracing opnieuw vooraan in GT Cup Open

Het autosportseizoen 2023 schiet bijzonder goed op en in de GT Cup Open waren de deelnemers dit weekend al aan de derde van vijf meetings toe. Daarvoor trokken de teams en rijders naar het bloedhete Paul Ricard voor een klassieke meeting met twee wedstrijden van 50 minuten. Q1 Trackracing was aanwezig met drie Porsche 992 GT3 Cup en tekende voor een zege en meerdere podiumplaatsen. Nicolas Vandierendock en Quentin Antonel werden tweede op zaterdag en wonnen de ‘AM’-klasse op zondag. Laurent Vandervelde en Xander Przybylak kaapten dan weer twee podiumplaatsen in hun klasse weg. Het Braziliaanse duo Conde-Mello tikte eenmaal als zesde en eenmaal als vijfde in de ‘AM’-klasse aan. Laurent Vandervelde en Xander Przybylak staan halverwege het seizoen nog steeds stevig aan kop van het AM-kampioenschap, terwijl ze algemeen mooi op een derde plek postvatten. De volgende meeting van de GT Cup Open vindt op 23 en 24 september in Monza plaats, maar voorafgaand is de kalender van het Limburgse team ook zeer goed gevuld.

Paul Ricard ligt in het zuiden van Frankrijk en dat betekende dus bloedhete temperaturen voor mens en machines afgelopen weekend tijdens het derde weekend van de GT Cup Open, een kampioenschap dat iedere manche aan sterkte wint. Niet minder dan 22 wagens stonden aan de start van de Franse afspraak, de laatste van het eerste deel van het seizoen, na Portimao en Spa. In het najaar volgen nog Monza en Barcelona. Nicolas Vandierendock-Quentin Antonel vormden een nieuw duo, terwijl de Brazilianen weer van de partij waren na hun debuut in Portimao.

Q1 Trackracing kent als titelverdediger het klappen van de zweep in de GT Cup Open, met twee traditionele wedstrijden van 50 minuten, inclusief rijderswissel. In de eerste afspraak, op zaterdag, tikten Nicolas Vandierendock-Quentin Antonel en Laurent Vandervelde-Xander Przybylak als tweede en derde aan in de AM-klasse aan, goed ook voor een vierde en vijfde stek algemeen, terwijl de Brazilianen van het Limburgse team het als zesde in de klasse deden. “Een goed resultaat, waarbij we met onze wagen niet ver van het algemene podium strandden en bovendien maar zes seconden op de winnaar prijsgaven”, aldus Nicolas Vandierendonck. “Ook onze teamgenoten deden het prima en het team zorgde voor een goede strategie en prima pitstops.”

Titelambities

Op zondag was het resultaat zo mogelijk nog beter, met een zege voor Nicolas Vandierendock en Quentin Antonel in de klasse, terwijl Laurent Vandervelde en Xander Przybylak weer derde werden en de Brazilianen als vijfde over de meet kwamen.

“Opnieuw een goed resultaat, zeker ook globaal, want we finishen met de beide wagens in de twee races vooraan”, gaat Nicolas Vandierendonck verder. In het AM-kampioenschap van de GT Cup Open leiden Laurent Vandervelde en Xander Przybylak, terwijl in het teamkampioenschap Q1 Trackracing tweede staat op één punt van Mertel Motorsport.

De eerste komende afspraak voor het team is de vierde manche van de Porsche Carrera Cup Benelux, op 12 en 13 augustus in Assen op het befaamde motorcircuit. Q1 Trackracing is uiteraard ook sterk vertegenwoordigd tijdens de 24 Hours of Zolder, op 26 en 27 augustus en op 7 september herneemt de Porsche Sprint Challenge Benelux in Zolder.

(foto’s persbericht met dank aan GT Cup Open)

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws