Viktor Vranckx trekt zich terug uit RX2e kampioenschap

Viktor Vranckx heeft gisterenavond samen met zijn entourage de moeilijke beslissing genomen om de handdoek te gooien voor de rest van het seizoen. Onze landgenoot trekt zich terug uit het RX2e kampioenschap.

De reden hiervoor moet gezocht worden in de beslissing van de WRX promotor die versterking inroept om het spektakel te kunnen verzekeren om toch maar genoeg volk naar Mettet te krijgen. Op zich niets mis mee natuurlijk want ook het financiële plaatje moet kloppen.

Maar dat brengt met zich mee dat de twee belangrijkste concurrerende teams van Vranckx die versterking van topnamen uit de rallycrosswereld ook effectief gaan kunnen en mogen inzetten en dan is er van een eerlijke strijd (mogelijks) nog maar weinig sprake.

Foto met dank aan VMV Racing (facebook)

“VMV Racing is toegetreden tot het RX2e kampioenschap op basis van de gelijkheidswaarden die de RX2e klasse belichaamt, waarbij alle teams en coureurs in het kampioenschap dezelfde kansen krijgen. Het team streeft altijd naar het hoogste competitieniveau en gaat elke uitdaging aan, zolang eerlijkheid, respect voor de teams en gelijkheid blijven bestaan. Helaas hebben we het gevoel dat de titelstrijd vertekend is door de laatste aankondiging en dat de waarden van het kampioenschap niet meer overeenkomen met de visie van VMV Racing op de sport. Het team onderzoekt momenteel verschillende mogelijkheden en zal binnenkort de volgende stappen bekendmaken.”

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws