Robin Frijns officieel BWM M-fabrieksrijder

BMW M Motorsport heeft onze noorderbuur Robin Frijns vandaag gecontracteerd als fabrieksrijder. De 31-jarige Nederlander zal onder andere betrokken worden bij het testwerk van BMW M Team WRT met de BMW M Hybrid V8.

Het LMDh-prototype wordt voorbereid om in het seizoen 2024 deel te nemen aan het FIA World Endurance Championship. Over Frijns’ eerste race-optredens wordt later besloten. Frijns is de 22e fabrieksrijder in het BMW M Motorsport-team.

Robin Frijns maakte al vroeg in zijn carrière als coureur deel uit van de BMW M Motorsport-familie. In 2010 won hij de titel in de Formula BMW Europe en werd daarmee de laatste kampioen in de junior-raceserie. Frijns maakte daarna naam met successen in verschillende series, waaronder de DTM, waarin hij drie races won en in 2020 als derde eindigde. Samen met het WRT-team werd Frijns in 2021 gekroond tot kampioen in de LMP2-klasse in het WEC en vierde hij ook een klasseoverwinning tijdens de 24 uur van Le Mans (FRA). Hij won in Australië de Bathurst 12 Hour in 2018, eiste de Blancpain GT Sprint-titel op in 2017 en de Blancpain GT Series-rijderstitel in 2015. In 2022 won hij de 24 uur van de Nürburgring. De Nederlander heeft ook veel succes geboekt in het ABB FIA Formula E World Championship.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws