Jacky Ickx op eerste Spa-Francorchamps Revival

De huidige weken en maanden verlopen zeer intens voor de organisatoren van de eerste Spa-Francorchamps Revival, een premium evenement dat zowel in Spa als Francorchamps plaatsvindt. Jean-Pol Piron en Alain Degen leggen op dit ogenblik de hand aan een manifestatie geprogrammeerd op donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 september, in de vorm van een Classic Tour voor historische bolides en een GT Tour voor hedendaagse Supercars en dat alles zowel op circuit als op de prachtige wegen in de regio.

Op goed een maand van het evenement is de organisator niet wat fier te kunnen rekenen op de aanwezigheid op donderdag op het circuit van Francorchamps, van niemand minder dan Jacky Ickx, een absoluut icoon in de geschiedenis van onze Belgische autosport. Wat is er mooier dan de komst van deze opmerkelijke kampioen naar het iconische circuit dat zonet nog de Belgische Grand Prix F1 mocht ontvangen?

“Ik zal aanwezig zijn op donderdag 7 september voor deze uitzonderlijke dag op het Circuit van Spa-Francorchamps”, aldus Jacky Ickx. “Stel je voor dat de deelnemers aan de eerste Spa-Francorchamps Revival acht uur lang vrijuit kunnen genieten van dit legendarische circuit dat ondertussen meer dan een eeuw oud is. Ik denk echt dat we een uitzonderlijke dag tegemoet gaan in een gewoonweg majestueuze omgeving. En aan het begin van de avond rijden alle auto’s in konvooi terug naar Spa, voor een grootse parade die waarschijnlijk niet onopgemerkt voorbij zal gaan. Het feest gaat vervolgens in het hart van de stad van het water verder!”

Bij het uitwerken van het concept voor de eerste Spa-Francorchamps Revival wilden Jean-Pol Piron en Alain Degen vooral het prestigieuze karakter van deze bijeenkomst voor de automobielliefhebbers benadrukken. De Villa Royale, op de hoogten van Spa, zal het decor vormen voor een tuinfeest, terwijl het Parc de Sept Heures, in het hart van de stad, voor de gelegenheid zal worden ingericht als gastplaats voor de rijdersclub, de slotceremonie en de prijsuitreiking op zaterdagavond. De verschillende culinaire haltes liggen dan weer volledig in de lijn van het schitterende evenement.

Even in herinnering brengen: de Spa-Francorchamps Revival bestaat uit een GT Tour op donderdag en vrijdag, met een trackday op het Circuit van Spa-Francorchamps, in samenwerking met Curbstone Events en een toertocht zonder enige notie van competitie, op wegen die perfect geschikt zijn voor het evenement en de aanwezige auto’s. De deelnemers aan de Classic Tour zullen na de dag op het Circuit van Spa-Francorchamps deelnemen aan een toertocht gespreid op vrijdag en zaterdag.

“Het is nooit makkelijk om dergelijke vernieuwend concept overal te laten doordringen, maar we zijn nu al zeer tevreden over de partnerships die voor deze eerste editie werden gesloten”, vertellen Jean-Pol Piron en Alain Degen. “D’Ieteren Luxury Performance zal niet nalaten prestigieuze merken als Porsche, Lamborghini, Bentley, Maserati, Bugatti en Rimac in de kijker te zetten. Maar er zijn nog meer partners die aan dit evenement in de zuiverste traditie van gentlemen drivers zullen deelnemen, denk maar aan August Porsche Addiction. De samenwerking met Curbstone Events zal de uitzonderlijke dag die ons te wachten staat op het Circuit van Spa-Francorchamps nog mooier maken en zal deelnemers die dat wensen in staat stellen om donderdag 6 september in de namiddag aan te komen voor een echte preview…”

Afspraak op de site www.sparevival.com voor meer informatie en vooral om uw aanwezigheid aan te kondigen. Geloof ons, over dit evenement zal in de toekomst nog gesproken worden!

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws