Andy Lefevere met Volkswagen Polo GTI R5!

Donderdagavond werd aan de pers, sponsors en genodigden de 14e editie van de Rally van Staden voorgesteld. Een wedstrijd over bijna 200 km, waarvan zo’n 143 km tegen de klok, met vier ronden van telkens drie klassementsproeven, zijnde Staden, Oostnieuwkerke en Westrozebeke.

Heel verrassend nieuws uit het kamp van Andy Lefevere. Dat de Porsche intussen verkocht is aan Tuur Vanden Abeele is genoegzaam bekend. Dat men bij Yprauto bezig is aan de opbouw van een BMW én een Mercedes, is zeker ook al geen publiek geheim meer. Maar op deze voorstelling maakte Andy bekend dat hij zowel Staden als enkele weken later de Roeselaarse Omloop van Vlaanderen achter het stuur zal zitten van een VW Polo GTI R5!

“Ik ben gaan kijken naar Ieper met veel aandacht voor de diverse R5-wagens. Mede door mijn jarenlange goede contacten met Fred Miclotte, besloot ik al vlug om beide rally’s aan te snijden met een VW Polo uit de SXM-stal. Het is de wagen die Davy Vanneste bestuurde in de kattenstad, en waarmee Roald Leemans begin juli ei zo na de Nederlandse GTC Rally won. Ondanks het feit dat ik absolute recordhouder kan worden wat het aantal zeges betreft, aanzie ik Staden toch als één grote test.”

De concurrenten zullen hem de overwinning zeker niet zomaar op een schaaltje aanbieden. Kleppers als Chris Van Woensel (Mitsubishi Lancer WRC05), Gunther Monnens (Porsche 991), Stefaan Prinzie (Alpine A110) en Paul Lietaer (Opel Ascona 400) zullen hun huid meer dan duur verkopen. Of zal het gevaar uit het buitenland komen met de Nederlander Jasper Van den Heuvel (Mitsubishi Lancer) of de snelle Deen Jan Petersen (Peugeot 208 T16 R5)?

Afspraak zondag 13 augustus in Staden!

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws