Enzo Ide klaar voor thuismanche van EK Rallycross

Na het Zweedse Höljes, de vierde manche van het Europese kampioenschap rallycross, komt onze landgenoot Enzo Ide straks naar Mettet voor de vijfde afspraak van het seizoen. In Mettet vormt de Euro RX1 de hoofdschotel van het weekend en dus is Mettet meer dan ooit de perfecte gelegenheid voor Audi-rijder Enzo Ide om de aanval op de leidersplaats in het EK in te zetten. Ide is na Zweden tweede in de tussenstand en heeft vijf punten goed te maken op Anton Marklund in de eindspurt van het Euro RX1 Rallycross Championship, want na Mettet volgt er nog één afspraak, twee weken later in Duitsland. Ide rekent dan ook op het Belgische publiek dit weekend in Mettet!

Door een samenloop van omstandigheden komt het WK Rallycross niet naar Mettet, maar de fans zullen niet op hun honger blijven zitten. Zo zijn er een aantal toppers uit het WK die in RX2e aan de slag gaan, maar bovendien is er ook de Belgische manche van het EK Rallycross of Euro RX1. Onze landgenoot Enzo Ide speelt in dat Europese kampioenschap mee voor de knikkers en is na vier van de zes weekends nu tweede in de tussenstand. Het EK geeft dit jaar afspraak in het zuiden van ons land, op de rallycrosspiste van Mettet, nadat het EK en het WK enkele jaren in Spa-Francorchamps te gast waren.

Enzo Ide blikt dan ook met veel goede moed op het weekend vooruit:

“In Euro RX1 rijden wij met de laatste generatie topwagens met verbrandingsmotoren uit het WK Rallycross en de klasse is en blijft dus uiterst spectaculair. Er wordt bijzonder hard gereden en gestreden en de gevechten op de baan beloven zeer spectaculair te worden. Voor mij wordt het evenwel geen makkelijke opdracht, want het is de eerste maal dat ik hier in competitie zal rijden. Ik ben tot dusver eenmaal in Mettet geweest en dat was letterlijk de eerste maal dat ik met een rallycrosswagen reed. Heel veel lessen vallen daar alvast niet meer uit te trekken. Sommige van mijn concurrenten kennen het circuit wel uit de competitie en dat zal zeker een verschil maken. Bovendien kende ik weinig tot geen voorbereiding op het seizoen, dus ik zal hier dit weekend stevig uit de hoek moeten komen om de strijd om de Europese titel verder te zetten. Ik kijk enorm naar het weekend uit, want voor eigen publiek kunnen en mogen rijden, is een kans die je met beide handen moet grijpen. Ik reken dus ook op de Belgische fans om ons aan te moedigen!”

De Belgische manche van het EK en het WK in Mettet vindt dit weekend, 5 en 6 augustus plaats en meer info vindt u hier: https://www.circuit-mettet.be/en/world-rx-of-benelux/

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws