Mitch Evans ook in 2024 met Jaguar TCS

Jaguar TCS Racing heeft gisteren namiddag bekendgemaakt dat Mitch Evans vanaf seizoen 2024 van het ABB FIA Formula E World Championship opnieuw voor het Britse team zal racen. Het partnerschap wordt de langste piloot- en teamcombinatie in de Formule E-geschiedenis en garandeert meer consistentie voor een van de meest competitieve piloot- en teamcombinaties in het volledig elektrische Wereldkampioenschap.

Evans debuteerde bij Jaguar Racing in 2016 – hetzelfde jaar waarin het team zich aansloot bij het volledig elektrische Wereldkampioenschap – en werd al snel beschouwd als een van de meest getalenteerde en snelste piloten in de Formule E. In 2019 verzilverde hij deze belofte met zijn eerste wedstrijdzege voor het team in Rome. Samen vormden Mitch en het team de voorbije zeven jaar een formidabele combinatie met 10 overwinningen, 25 podiumplaatsen, 8 snelste ronden, 6 poleposities en 733 kampioenschapspunten.

De Nieuw-Zeelander Evans eindigde seizoen 2023 op de derde plaats in het Drivers’ World Championship en behaalde zijn hoogste puntenscore tot nu toe, dankzij vier zeges, zeven podiumplaatsen en drie poleposities. Voor het derde opeenvolgende seizoen werd de titelstrijd pas beslist tijdens het laatste raceweekend waarmee Mitch zijn status als een van de allerbeste piloten in de Formule E bevestigde. Het volledig elektrische Wereldkampioenschap, de hoogste raceklasse voor electric racing, heeft de meest professionele piloten ter wereld in de autosport.

Mitch leverde een belangrijke bijdrage aan de tweede plaats van Jaguar TCS Racing in het Wereldkampioenschap van 2023. Het Britse team won de trofee achter het klantenteam van Jaguar, Envision Racing, dat de titel in de wacht sleepte.

Nadat hij zeven jaar voor het fabrieksteam van Jaguar reed, is Evans een van de meest succesvolle piloten die het iconische Britse merk ooit vertegenwoordigde. Hij vervoegt legenden uit de sport waaronder Norman Dewis, Stirling Moss en Mike Hawthorn om er maar enkele te noemen.

Het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap 2024 gaat van start op 13 januari 2024 in Mexico-Stad, voor de eerste van 17 rondes spannende wiel-aan-wiel-races op stratencircuits in het hart van wereldsteden.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws