Jelle Segers met ex-Coene Fiesta, Bert Coene met nieuwe Ford

Na de Ardeca Ypres Rally raakte via de sociale media bekend dat Bert Coene zijn Ford Fiesta te koop aanbood, en zelf op zoek ging naar iets anders.

Jelle Segers had zowel in 2022 als dit jaar de TBR rally betwist aan het stuur van een Skoda Fabia R5 uit de SXM-stal, en had de smaak dus duidelijk te pakken. Dit jaar vocht hij tot aan de eindmeet zelfs een bikkelharde secondenslag uit met Paul Lietaer.

Hij ging op zoek naar een “haalbare” R5-bolide, en kwam uiteindelijk uit bij de Ford Fiesta R5 van Bert Coene. Het is de bedoeling van de voormalige BMW-rijder om dit jaar, midden oktober, nog eens de nieuwe wagen aan een grondige test te onderwerpen tijdens de Hemicuda Rally. Volgend jaar zouden dan een handvol VAS-rally’s op het programma staan.

Dit betekent geenszins dat Bert Coene vanaf nu als toeschouwer op de rally zal te zien zijn. Deze week ging hij in Frankrijk op bezoek bij JPS en kocht er een Ford Fiesta MKII full evo. Eerste testrit zal gebeuren tijdens de shakedown van de Omloop van Vlaanderen, en samen met vrouwlief Petra De Duytsche hoopt sympathieke Bert een mooi resultaat te behalen op 1 & 2 september in Roeselare.

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws