Een reactie van Elfyn Evans en Takamoto Katsuta

Toyota Gazoo Racing World Rally Team viert opnieuw een overwinning op de thuiswegen van Rally Finland dankzij een schitterende wedstrijd van Elfyn Evans. Teamgenoot Takamoto Katsuta vocht ook mee om als derde algemeen op het podium te eindigen.

2023 FIA World Rally Championship / Round 09 / Rally Finland 2023 / 2nd-6th August, 2023 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Elfyn Evans: “Het was een geweldig weekend voor ons en het voelt heel speciaal om deze rally voor de tweede keer te winnen. Het is een van mijn favorieten en een thuisrally voor het team omdat de fabriek in Jyväskylä staat. Het voelt ook heel speciaal om hier dit weekend met Akio te winnen en het podium met hem en Taka te delen. Het was fantastisch om met deze auto op deze wegen te rijden en het was een genot om achter het stuur te zitten. We hadden bijna vanaf het begin een heel goed gevoel. We vonden het jammer dat we Kalle op vrijdag kwijt raakten, maar toen konden we een paar kleine stapjes maken met de afstelling voor zaterdag, wat mijn zelfvertrouwen echt een boost gaf. Het klikte echt en de podiumtijden kwamen vanzelf. Het is ook een positief weekend voor het kampioenschap en we zitten nu dichter bij Kalle dan voorheen.”

2023 FIA World Rally Championship / Round 09 / Rally Finland 2023 / 2nd-6th August, 2023 // Worldwide Copyright: Toyota Gazoo Racing WRT

Takamoto Katsuta: “Ik ben erg blij om op het podium te staan in Rally Finland, mijn tweede thuisrally. Het is heel belangrijk voor mij en het team en ook voor Akio. Hij gaf me extra energie en motivatie en dat hielp in de intense strijd die we hadden met Teemu. Hij was echt goed bezig, dus het was niet zo makkelijk, maar we slaagden erin om op zaterdagavond, toen de omstandigheden lastig waren, wat voorsprong te nemen en dat maakte de laatste dag wat minder stressvol. Na Rally Estonia hebben we samen met de ingenieurs van het team hard gewerkt om te analyseren waar ik me kon verbeteren en daardoor kon ik al vanaf vrijdagochtend goed presteren. Ik moet ook Kalle bedanken die me tijdens onze tests advies gaf over het rijden op deze Finse wegen.”

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws