Vincent Verschueren: “Proberen mee zijn met de kopgroep”

Bijna twee maand na hun knappe zevende plek in de Ypres Rally treden Vincent Verschueren en Jasper Vermeulen dit weekend opnieuw aan in het Belgisch kampioenschap. Met de Skoda Fabia Rally2 van SXM Competition hopen ze zich voor eigen volk in de kijker te rijden in de Aarova Rally van Oudenaarde.

De Aarova Rally is jaarlijks één van de hoogtepunten op de wedstrijdkalender van Vincent Verschueren, maar de laatste editie was er één om snel te vergeten. “Onze thuiswedstrijd kende snel een anti-climax, want al op de eerste proef gingen we redelijk zwaar van de baan”, vertelt Vincent, die de wedstrijd won in 2016 en 2018 toen die nog als rallysprint werd georganiseerd. “Ik hoop dat we dit jaar wat meer geluk kennen. Hopelijk wordt het ook beter weer dan tijdens de laatste twee edities, want dat is altijd leuker als er vrienden en familie komen supporteren.”

Door zijn vroege opgave vorig jaar kon Vincent de Waalse klassementsproeven nog niet op snelheid rijden. “Van de verkenningen kan ik me nog herinneren dat ze heel moeilijk en technisch zijn,” gaat Vincent verder. “Het zijn compleet andere proeven dan deze rond Oudenaarde. Die twee kennen we natuurlijk wel erg goed, maar dat is voor de concurrentie ook het geval. Daar wordt het vooral belangrijk om niet teveel tijd te laten liggen. Op de proeven in Wallonië kun je als piloot misschien wat meer het verschil maken, maar de tegenstanders zijn natuurlijk niet van de minste.”

In de Aarova Rally zien Vincent en Jasper enkele concurrenten terug die ook in Ieper het mooie weer maakten. “Ik denk dat Maxime Potty, Freddy Loix en Niels Reynvoet sowieso de namen zijn om naar uit te kijken. Ik ga proberen alles uit onze oude Skoda te halen en dan zien we wel waar we uitkomen. Het is ook een uitdaging voor mezelf om met zo’n wagen iets te proberen presteren. Het belangrijkste is om trachten mee te zijn met de kopgroep. Als dat lukt, dan kan er van alles gebeuren. Alle kansen blijven dan open. Het zou al heel goed zijn als we dat drietal enigszins kunnen volgen met onze wagen. Ik ben vooral ook blij dat ik aan de start kan staan. Naast onze vaste partners zijn er in onze eigen streek altijd een paar extra partners waar we op kunnen rekenen. Hierbij wil ik nog eens iedereen bedanken om dit mogelijk te maken”, aldus Vincent Verschueren

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws