Geen Rallye du Condroz dit jaar

De organisatie van de Rallye du Condroz heeft bekend gemaakt dat hun wedstrijd dit jaar niet zal plaatsvinden. Dit deden ze aan de hand van een bericht op hun Facebook pagina.

Het bericht:
Een moeilijke maar weloverwogen beslissing. De tragedie die zich voordeed tijdens de laatste editie van de Condroz-Huy rally gaf aanleiding tot heel wat debatten die de motorsport in zijn geheel beïnvloeden. De Royal Motor Club de Huy heeft altijd de hoogste prioriteit gegeven aan de veiligheid van deelnemers en toeschouwers. We wilden de discussies niet uit de weg gaan en zijn enkele maanden geleden begonnen met het in vraag stellen van het evenement. Tegelijkertijd werd er hard gewerkt aan de voorbereiding van de editie van 2023 en werden alle vergunningen verleend door RACB Sport en de lokale autoriteiten. Toch willen we verder gaan dan de voorwaarden. Helaas zijn tot op heden niet alle voorwaarden vervuld om dit jaar een dergelijk evenement te organiseren. In alle coherentie hebben we daarom, in overleg met RACB Sport, de verantwoordelijkheid genomen om de 49e editie van de Condroz-Huy rally in november 2023 niet te organiseren. We zullen met al onze leden het werk voortzetten dat de afgelopen maanden is begonnen voor de ontwikkeling van een groot evenement in de regio van Huy.

Giovanni Declercq
Giovanni Declercq
Giovanni Declercq kwam vele jaren terug in contact met RallyandRaces als videograaf. Ondertussen vaste waarde geworden en de overstap gemaakt naar fotograaf. In de periode dat sigarettenreclame nog mocht fanatiek supporter van Patrick Snijers. Evenementen zoals Goodwood kunnen hem zeker bekoren evenals het Toutes Terrain kampioenschap in Frankrijk!

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws