Hammache-Ramboer: ondanks pech toch 2de plaats in klasse

Steven Ramboer bevolkte ditmaal het co-pilotenzitje bij Younnes Hammache in een Peugeot 106. Steven doet ons hun wedstrijdverhaal na de Rally van Staden.

“Enkele weken voor de Rally van Staden vroeg Younnes me of ik hem niet wou navigeren in Staden. Anthony Durnez, zijn vaste co, kon door medische redenen helaas niet deelnemen.
De twee co’s van het gele team uit vervlogen tijden namen samen plaats in de rode 106 van SVA.
Net voor we de service verlieten naar de eerste proef kreeg Staden en omstreken een eerste buitje te verwerken. De wegen lagen er dus verraderlijk bij en Younnes koos voor een behouden start. Ondanks de behouden start slaagde hij erin om de 106 aan een goed tempo en zonder averij aan de finish te brengen van deze moeilijke proef. Op Kp 2 was het wat minder nat en Younnes drukte het gaspedaal verder in. De KP werd heel vlot afgewerkt tot de net voor ons gestarte BMW de weg versperde door een sortie tegen een paal. De marshall maakte ons net voor de blinde bocht er ons attent op dat de weg volledig versperd was. Op naar de derde proef. Ook die lag Younnes veel beter dan de eerste en werd heel vlot afgewerkt. De finish werd mooi met de handrem genomen. Enkele meters na de finish kregen we enkele opgestoken duimen te zien.

In de tweede ronde kregen we nog een buitje over ons en mede daardoor werden de wegen in Staden opnieuw verraderlijk met opnieuw een paar sorties en een annulatie van een proef tot gevolg. Wij bleven hiervan gelukkig gespaard hoewel een klein foutje op KP 6 toch grote gevolgen had qua tijdsverlies. We plooiden de stuurstang door iets te kort te couperen, en raakten daarbij iets waardoor het stuur volledig scheef stond wat de wagen moeilijk bestuurbaar maakte. Helaas gebeurde dit reeds in de tweede T-situatie van de proef en we moesten 3 achter ons gestarte teams voorbij laten gaan op de proef. Gelukkig konden we na deze proef de service opzoeken. De mensen van Philcars ontfermden zich met de nodige zorg over de 106 en we konden terug de baan op. We hadden hiervoor 4 minuutjes extra service tijd nodig en dus ook 40 seconden straftijd. Maar we waren tevreden dat de wagen terug in optima forma was. Ondertussen hadden ook 2 andere teams in onze klasse af te rekenen met pech waardoor we halfweg koers 2de in de klasse stonden. De verschillen in de klasse waren groot en we kozen ervoor om behouden de finish te bereiken en Younnes amuseerde zich door her en der ook de handrem van de kleine Franse wagen te gebruiken gezien de tijden van dan af minder van belang waren.
Helaas werd nog de laatste proef geneutraliseerd na een nieuwe sortie en zo bereikten we Staden en onze service tevreden terug in ronde 4.

We konden dus een tweede plaats in de klasse H6 bemachtigen en een 19de algemeen bij de Historics. Later dit jaar zal Younnes de 106 nogmaals besturen in de Hemicuda rally. Dank aan alle sponsors, Philcars voor de goede zorgen en catering en SVA. Veel beterschap Anthony en hopelijk kan je snel je plaats terug innemen.”

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws