Freddy Loix klopt vroegere co Frederic Miclotte bij Masters

Freddy Loix heeft zaterdag de Aarova Oudenaarde Rally gewonnen. Daarmee was hij natuurlijk ook de snelste in de BRC Master Cup, de competitie voorbehouden voor 50+ rijders. Fast Freddy gaf alle jongeren nog eens rijles, met uitzondering van Niels Reynvoet, die sneller was tot hij van de baan ging in de slotfase. Bovendien had de Limburger, die dit jaar huwde met zijn vriendin Marie, het zichzelf moeilijk gemaakt door lek te rijden.

“Kijk, laat me eerlijk zijn, Niels was vandaag sneller. Ik heb echt gepusht op een paar proeven, maar ik kon niet aan zijn tijden. Hij ging met meer dan een halve minuut voorsprong de finale in, maar liet zich verrassen. Heel jammer voor hem. Zelf heb ik in de loop van de wedstrijd ook een fout gemaakt. Bij het aansnijden van een bocht raakte ik een paaltje waarmee ze het couperen trachten te verhinderen. Ik zag het paaltje staan, dus dat was puur mijn eigen fout. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. Wat mijn volgende rally wordt? Geen idee. Laat ons eerst van deze overwinning genieten,” vertelde Freddy Loix, die vorig jaar ook al de snelste was in de Aarova Rally.

Frederic Miclotte

De tweede plaats bij de Masters ging naar Fred Miclotte, vroeger nog de copiloot van Freddy Loix, knap derde in zijn thuiswedstrijd met de VW Polo GTI Rally2 van SXM. “Een onverhoopte podiumplaats, maar deze VW ligt me gewoon uitstekend. Ik was zelf verrast dat ik zo kort in de buurt van Vincent Verschueren kon blijven, maar op een bepaald moment voelde ik dat ik mezelf aan het forceren was. Ik begon foutjes te maken en heb dan het tempo wat laten zakken. Want, deze podiumplaats wilde ik niet laten liggen,” genoot Fred Miclotte, die nog geen enkele editie van de Aarova Rally miste.

Mede door de opgave van Tim Van Parijs (waterdarm los op KP1), ging de derde plaats naar Rainer Hermann, winnaar in Historic. Koen Verhaeghe werd vierde, voor Dirk Vermeersch en Vincent Vandenabeele, die in Frasnes-lez-Anvaing voor zijn deur passeerde met de Subaru. In de slotfase moest hij het tempo laten zakken door problemen met de transmissie, maar samen met zijn zoon had hij genoten van de rally in zijn regio.

Foto’s: BRC Media

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws