Laurent Vanton de snelste in 2WD Trophy

In de 2WD Trophy heeft Laurent Vanton zijn doelstelling gerealiseerd in de Aarova Oudenaarde Rally. De Clio-rijder uit Overijse kwam in Oudenaarde aan de start om maximaal te scoren, zodat hij in de Omloop van Vlaanderen de kloof met Christiaan Spelmans nog wat zou kunnen verkleinen. “Ik ga proberen om het nog spannend te maken,” lachte Vanton, die al snel verlost was van twee belangrijke concurrenten. Stefaan T’joens voelde de waterpomp van zijn Clio begeven, terwijl Bruno de Wilde helemaal met de handen in het haar zat. Bij hem brak de motor van zijn Renault Clio.
De tweede plaats in de 2WD Trophy ging naar Fabian Leroy, die voor de eerste keer aan de start stond met een Ford Fiesta R2T. De aanpassing aan de turbomotor kostte wat tijd in het begin, maar het plezier stond op de eerste plaats. Voor de gelegenheid werden de nota’s gelezen door collega rallyrijder Peter Vanderhauwaert, die last minute kon invallen voor Martine Victor. Esli Logie werd met zijn Ford Fiesta derde.

Foto: BRC Media

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws