Xavier Maassen & Q1-Trackracing op pole voor 24 Hours of Zolder

Dat een Porsche de pole positie zou veroveren voor de 24 Hours of Zolder was redelijke voorspelbaar, met 10 911’s op 13 auto’s in de snelste GTa klasse. Dat het de #54 van Q1-Trackracing werd was wel enigszins verrassend.

Maassen zette onder een avondzon een tijd van 1:31.272 op de klok en daarmee klopte de Nederlander overtuigend merkgenoten Glenn Van Parijs en Dylan Pereira. Zo scoorde de Porsche met het nummer 54, die Maassen deelt met Jan Lauryssen, Dirk Schouten en John De Wilde de beste startpositie voor de 45ste editie van de 24 Hours of Zolder.

Van Parijs kwam vier tienden te kort voor de pole positie, maar zette de #15 van August by NGT mee op de eerste startrij. De #1 van PK Carsport (Longin/Longin/Guelinckx/Pereira) deelt zaterdag de tweede startrij met de #12 van RedAnt Racing (Dejonghe/de Breucker/Redant/Redant).

In de GTb klasse was de pole positie voor Cedric Wauters in de BMW M4 GT4 van Hamofa Motorsport, met een knappe 10de startplek algemeen.

Maxim Van Den Hove stuurde de Cupra TCR van GTE Racing naar de snelste tijd in de TA klasse. Pole positie in TB ging naar Tom Van Eenaeme aan het stuur van de Renault Clio 4 RS JFT by PG Motorsport.

De 24 Hours of Zolder starten zaterdag om 16:00. Later vanavond wordt nog een Nachttraining afgewerkt.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws