Moood M Cup: naar slot van het seizoen

Na een pauze van bijna 3 maand maken de BMW-rijders van de Moood M Cup zich klaar voor het slot van het seizoen 2023. Aanstaande vrijdag en zaterdag staat de voorlaatste manche in en rond Roeselare gepland met de Omloop Van Vlaanderen.
Met nog de Omloop en de East Belgian Rally in het vooruitzicht maken nog 2 piloten aanspraak op de titel.

Franky Boulat

Van dit duo kan Philip Lommers de beste papieren voorleggen: hij finishte tot nu toe elke manche op het podium en leidt met 68 punten. Franky Boulat volgt als tweede met 53 punten en zijn missie is simpel: hij moet trachten telkens voor Philip Lommers te finishen. Maar laat u echter niet misleiden: doordat beide piloten nog een schrapresultaat moeten inbrengen, is de regelmaat van Philip Lommers in zijn nadeel. Zijn ‘slechtste’ resultaat bedraagt momenteel 12 punten, waardoor hij terugvalt naar 56 punten. Door de opgave van Franky Boulat in Bertrix is zijn slechtste resultaat 1 punt, waardoor hij op 52 eenheden komt. Dus in realiteit leidt Philip op dit eigenste ogenblik slechts met 4 eenheden. Er is dus nog niks beslist en we verwachten beide kemphanen vooraan in de strijd om de zege!

Behalve dit duo zullen nog enkele piloten zich moeien in de strijd om de overwinning. Kurt Braeckevelt heeft zijn nieuwe wagen steeds beter onder de knie en zal in Roeselare zeker toptijden draaien! Ook Thierry Cokelaere verwachten we voorin na zijn prestatie in de ORC en Staden en achten we in staat om mee te strijden voor een podiumplaats. Gregory Vanovertveldt staat momenteel ex aequo derde in het kampioenschap maar zijn rivaal Dany Claesen is er niet bij, dus kan Gregory mits een mooie puntenoogst een serieuze optie nemen op brons in de eindstand.

Gregory Vanovertveldt

Verder volgt er nog een peloton bekenden: Wim Muilwijk is altijd snel als de mechaniek hem niet in de steek laat en Steve Brown rijdt quasi in zijn achtertuin. Ook Lorenzo Vandenheede staat aan de start en voorziet zijn volgers op Facebook trouwens steeds van live onboardbeelden!

Lorenzo Vandenheede

Naamgenoten Patrick en Wouter Lievens tekenen ook present. Vooral Wouter wil met de nieuwe krachtbron aansluiting vinden bij de kopgroep. Brecht Lavaert rijdt misschien wel voor de laatste keer met de E46 M3 aangezien hij binnenkort zal overschakelen naar een 911 GT3. Didier Spillebeen en Eric Deprez tenslotte zullen het publiek weer trakteren op spektakel met hun dwarse passages.


Tot slot verwelkomen we ook nieuwkomer Sébastien Cammaerts met hun E46 M3, we zijn benieuwd naar de passages en tijden!
Succes aan alle 14 Moood M Cup teams! Vanuit het bestuur wensen we het publiek ook op te roepen om zich verantwoordelijk te gedragen langs de proeven en de (richtlijnen van de) marshalls te respecteren!

Dirk Titeca
Dirk Titeca
Dirk Titeca is qua leeftijd de ouderdomsdeken binnen het team van RallyandRaces. Sedert de jaren '80 is hij actief als autosportjournalist.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws