24HoZ : Redant Racing gaat op kop na 8H

Na acht uur racen wisselden vier auto’s elkaar meermaals af voor de koppositie: de Porsche van RedAnt Racing, Belgium Racing, Russel Racing en Q1-Trackracing reden elk meermaals aan de leiding.

Op het moment van schrijven – met nog exact 16 uur op de klok – is het Kobe De Breucker die in de #12 van Redant Racing de dans leidt, met een halve minuut voorsprong op de #54 van Q1-Trackracing met John De Wilde aan het stuur. Nicolas Saelens volgt op P3 met de #15 van August by NGT, voor Dylan Derdaele (#99 van Belgium Racing) en Michiel Haverans (#78 Redant Racing).

Russel Racing – die met Christoff Corten en Gilles Magnus al twee keer aan de leiding reden – staan met een wielmoer die muurvast zit stil in de pitbox. Het wiel moet er hardhandig afgeslepen worden terwijl de klok genadeloos verder tikt, waardoor de #2 Porsche plek na plek verliest.

Rond half twaalf kende de wedstrijd z’n grootste incident tot nu toe. De Toyota GR Supra van Xwift Racing schoot van de baan net achter de Sacramentsheuvel en kwam op z’n dak tot stilstand in de grindbak. De piloot – Steven Dewulf – stapte ongedeerd uit. Er volgde een Safety Car periode van zo’n 20 minuten om de auto veilig te kunnen weghalen.

Nog steeds zijn de eerste 9 plaatsen ingepalmd door Porsches. De #52 Racing Adventures Mustang houdt nog steeds het laatste plekje in de top 10 vast.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws