24HoZ: August by NGT aan de leiding in de ochtend

De 24 Hours of Zolder zijn drie vierde ver en met nog 6 uur te gaan maken nog meerdere teams kans op de overwinning – al worden de verschillen wel stilaan groter en moesten al enkele toppers de strijd staken.

Nico Verdonck gaat op kop met de #15 Porsche van August by NGT Racing. Bijna vijf ronden daarachter volgt Yannick Redant in de #12 van RedAnt Racing, die een groot deel van de nacht aan de leiding reed.

Op een derde plek volgt Dylan Derdaele in de #99 van Belgium Racing, op ongeveer een minuut van Redant.

Russel Racing kreeg net voor middernacht af te rekenen met een defecte wielmoer die muurvast op de wielas bleef zitten. Na lange tijd zwoegen om het achterwiel te verwijderen besloot het team van de #2 Porsche de handdoek in de ring te gooien.

In de nacht kende ook Q1 Trackracing met beide auto’s gelijkaardige problemen. Dat resulteerde eveneens in een opgave voor de #54 – de auto die op pole vertrok en in de beginfase aan de leiding reed. De #55 auto vervatte wel de weg, maar zakte ver terug.

Deze ochtend kreeg de #78 van RedAnt Racing – de auto van onder meer Marc Goossens – te kampen met motorproblemen. De auto staat in de box en of die nog verder kan is onduidelijk.

Door de problemen voor de Porsche kon de #52 Mustang van Racing Adventures oprukken naar de vijfde plaats, al is dat al wel op een afstand van 26 ronden van de #1 PK Carsport Porsche, die vierde ligt.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws