Fanatec GT Europe klaar voor terugkeer met 41 auto’s op de startgrid

De FANATEC GT World Challenge Europe trekt zich volgend weekend, het eerste van september, in Hockenheim terug op gang voor de derde ronde van de Sprint Cup. Een deelnemersveld van 41 wagens neemt het in twee races van een uur tegen elkaar op op het 4,6 km. lange circuit in Baden-Württemberg dat dit jaar een Spint-event wordt nadat het vorig jaar debuteerde in de Endurance. Na Hockenheim volgen er nog twee Sprint races. In Valencia midden september en een maand later volgt de seizoensfinale op Zandvoort.

Ook nu weer heel wat Belgische inbreng, zowel bij de teams als de rijders. Boutsen VDS verschijnt aan de start met twee Audi’s R8 LMS GT3 Evt II in de klasse ‘Gold’ en dit met Aurelien Panis – Alberto Di Folco (#9) en Adem Eteki – Cesar Gazeau (#10).

Ook Comtoyou Racing brengt drie zelfde Audi’s mee naar Hockenheim voor Lucas Legeret – Christopher Haase (#11) en onze landgenoten Fréderic Vervisch en Nicolas Baert in de #12. Beide duo’s rijden in de klasse ‘Pro’.

Aan het stuur van de #21 zit Gilles Magnus samen met Finlay Hutchison en dit in de klasse ‘Gold’.

Team WRT doet het dan weer met vier BMW’s M4 GT3 waarvan drie in de ‘Pro’ en dit voor Jean Baptiste Simmenauer – Thomas Neubauer in de #31, onze landgenoten Charles Weerts en Dries Vanthoor in de #32 en Maxima Martin samen met Valentino Rossi in de #46. De #30 van Niklas Krütten en Calan Williams rijdt in de ‘Gold’.

Verder zien we Adrien De Leener (samen met Christian Engelhart) in de #54 Dinamic GT Porsche 911 GT3 R (992)(Gold), Baptiste Moulin (samen met Marcus Paverud) in de #119 VSR Lamborghini Huracan GT3 Evt II (Silver) en Louis Machiels (samen met Andrea Bertolini) in de #52 AF Corse Ferrari 296 GT3 (Bronze).

De eerste race wordt verreden op zaterdag 02 september om 14.00 uur, zondag 03 september om 14.35 uur start de tweede.

Hans Jacobs
Hans Jacobs
Hans Jacobs is één van de twee grondleggers van RallyandRaces dat in 2007 het licht zag. De combinatie van een stevige dosis interesse in de autosport en de fotografie vormde de basis voor RallyandRaces, een site voor de autosport in België. Gaandeweg tracht Hans samen met de medewerkers de lat telkens weer wat hoger te leggen.

Laatste nieuws

Gerelateerd nieuws